1. srpna 2013

Dvacátá osmá vzducholoď se Snílky


Tentokrát se k nám z deseti přidali tři Snílci, což je rozhodně pěkné číslo. O něco smutnější je již předpoklad, že o několik z našich řad brzy přijdeme v chystaném Repetitiu. Zároveň pro vás mám ale další dobrou zprávu a to, že pokud kontrolou ve vlastní rubrice projde, pak se stane jedna z našich členek novou správkyní již dlouho opuštěné ošetřovny. A nyní již vítám všechny nové Snílky na palubě!


1) Izu-Juwi Annyrais - http://maruskajaro.blog.cz - NE
Takže... jsem Izu (japonsky to znamená studna nebo fontánka) Juwi Annyrais (mnou vymyšlené.... je to uchyceno v povídce kterou píšu ;) ) Jsem člověk, co dokáže začít o něčem přemýšlet (většinou to je tak jako že lítám na takovém dráčkovy... kterej vypadá divně... má tělo psa a klasická dračí křídla a má obrovské rozměry.... nebo že měním podobu... nebo se měním ve zvířata a td.). Většinou se takhle zasním třeba v tramvaji.... a proberu se až když přejedu pět stanic a uvědomím si že už jsem měla vystoupit. Nevycházím moc dobře s civilisty (nesnílky xD) kteří jen pořád poslouchají ty svoje 1D a td. Ráda čtu, dívám se na filmy, šíííleně ráda kreslím a mám ráda hudbu (hip hop, k-pop ) No.. to stačíí :D Snad xD Tak... doufám že mě sem přijmete xD

Berenika:
První, čeho jsem si všimla, byl roztomilý design a zdroje. Chválím. Přes dodržení těchto "pravidel" slušného blogera i Snílka tě ale vzít nemohu. Věřím, že Snílek nám z tebe vyroste, kreslíš i píšeš, ale i pokud se dívám jen na články, které se mi zobrazí po otevření blogu, narazím na článek s videem bez jakéhokoli popisu a další články, které jsou velice krátké. A článek o nových smajlících na Facebooku? Neříkám, že to není něco, o čem by se článek napsat dal, ale od začátku do konce jsem se u tebe nedozvěděla víc, než už mi vlastně řekl název. Před zveřejněním článku si ho po sobě přečti, dávej trochu pozor na gramatiku (deset teček nezvýrazní chvíli napětí lépe než-li tři) a přemýšlej, proč článek vlastně píšeš. Je rozdíl mezi článkem a statusem na Xichtoknížce. Chce to ještě trochu cvičit, časem se určitě přihlaš znovu.
Takže ahoj, říkají mi Lulu.. asi se ptáte proč zrovna Lulu :D no já vlastně ani nevím proč :D ze začátku nechci moc zveřejňovat moje jméno :D tak jsem si vymyslela přezdívku :D Jsem normální holka, která ráda nakupuje a má ráda takové ty holčičiny :D Ale někdy se kouká třeba i na hokej, tenis, fotbal :D ráda sportuji :D tancuju, kreslím, fotím :D někdy třeba fotím uplný kraviny :D jsem holka, která chce jednou procestovat celý svět :D mít milého přítele :D a taky užasnou rodinu :D Mám hrozně ráda zvířata :D doma máme králíka, kočku a rybičky :D Králik je můj :D není moc ochočený :D ale i tak se nechá pohladit a vzít na klín :D Jsem snílek :D někdy třeba když píšu článek :D tak se nad něčim zamyslim a pak ktomu domýšlím budoucnost D jen aby to bylo podle mích představ :D většinou mě vyruší :D špatní chvíle když si vzpomenu na špatné okamžiky naší rodiny :D ( umrtí, finanční krize atd..)... Svůj volný čas trávím s kamarády a blogováním :D ráda poslouchám hudbu :D No tak si myslím, že toto bude stačit :DD snad mě příjmete :D

Berenika:
Tak tolik smajlíků v jednom představení jsem ještě neviděla! Pokud správně počítám, tak je ti třináct. Přesto si myslím, že na svůj věk píšeš velice dobré články, například onen týdenní projekt. Děláš rozhovory, hodnotíš blogy... Já ve třinácti zveřejnila tak akorát pár zkopírovaných obrázků. Problém mám u tebe ale s těmi soutěžemi. Opravdu si myslíš, že to mezi Snílky patří? Snílci fotí, kreslí, píšou... Psychotest, jaký je nejvhodnější mazlík, nevedou a pokud ano, tak by byl rozepsaný na víc než jeden obrázek a odměnou by nebyl diplom. Článek o zrušení Affs také není zrovna standardem. Drahá Lulu, přihlaš se znovu. Rok nebo dva a věřím, že z tebe bude jedna z nás.

Proč? Protože ráda čtu a píšu a volný čas si krátím právě tím (teda, pokud je nějaký volný čas) (nebo pokud nechci svůj volný čas trávit bezduchým nic neděláním) (a nebo cestováním časem. Já rada cestuju časem? Vy ne?). Vidím tu možnost seznámit se s novými blogy (a případně i jejich autory) a najít nové a nové (a ještě novější) povídky, psaníčka a básničky, u kterých bych mohla krátit svůj den a vzdychat nad tím, proč mi to tak nepíše.

Berenika:
Poslední článek je ze šestého června (což ovšem toleruji, protože dle posledního článku na tvé druhé stránce vidím, že jsi nám nezmizela z blogosvěta). Jsem ale na vážkách. Zdroje. Zdroje máš uvedené v jednom článku, ano, ale opravdu máš všechny obrázky z jediné stránky? Opravdu to tak stačí? Obvyklé je dávat zdroj ke každému obrázku. Rozhodování mi ušetřil článek s obrázky celebrit z letošního března, tedy ani ne měsíc předtím, než jsi podávala přihlášku. Také toho máš na blogu ještě málo, abych mohla nadále váhat. Prozatím ne, ale tvé psaní se mi líbí. Doladit zdroje, smazat ten ošklivý článek s obrázky nebo k němu doplnit spoustu popisu a přihlaš se znovu.

4) Illienel - http://illienel.blog.cz - ANO
Už podle názvu své emailové adresy :D Ne, vážně...snění je můj život. Čtu knížky, s velkou láskou a nadšením především fantasy a příběhy s dobrým koncem, dětem před spaním pohádky. Píšu sem tam něco povídkového, spíše drabble a tak, ale hlavně se pokouším o poezii. Při poslechu hudby nebo vlastním hraní na flétnu dokážu prožít nespočet okamžiků a životů, vznášet se v krajinách fantazie. Když maluji štětcem na plátno, ožívají barevné obrazce mé mysli, pocit dostávají svůj tvar a barvu. V životě tomu není jinak. Jsem nenparavitelný optimista, až naivní idealista. Věřím ve vítězství dobra, v lásku a přátelství, v naději, lidskost a soucit. Inu jsem zkrátka snílek. Pro život v dnešní době je to možná nepraktické, ale nehodlám na svém postoji nic měnit. A protože jako spousta lidí mého zaměření tak nějak nezapadám do kolektivu lidí kolem sebe, ráda bych poznala další snílky alespoň tady na internetu a setkala se s jejich tvorbou.

Berenika:
Tebe znám! Myslím, že stačilo projet stránku, která se mi otevřela a bylo jasné, že už jsi naše. Všechno je perfektní. Články dlouhé a kvalitní, verše pěkné, fotografie stejně tak. Nemám ti, co vytnout, vítej na vzducholodi!

Ač už jsem životem oprýskávána a otřískávána o trochu víc jak padesát let, sním si svůj každodenní sen. V něm chtěla bych být všude tam, kde není lež a klam. Z reality se trochu kácím, však přes hledáček foťáku se do snění zase vracím. Láska mne drží při životu a vždy ráda si zazpívám na její notu. Mými průvodci jsou pejskové a micky, někdy i krasavci koníci. Psát snad trochu jde mi, ale někdy víc básnění. Slovy a obrázky se snažím dostat někdy s deprese kterou mi život sad každý den přinese...proto jsem si troufla ke snílkům se připojit. Kdo ví? Snad nebudu tady živořit :-)

Berenika:
Nevyznám se u tebe. Příliš velkých obrázků, ten v menu není ani k přečtení a černou od pozadí odděluje jen cosi blikajícího. K rubrikám v menu se dostanu až přes tisícovku ocenění a nějakou tu hudbu. Když se vrátím k tomu, co mám schvalovat (a co jsem konečně našla), musím pochválit fotografie. ...A okamžitě se ohradit proti rubrice "Převážně nevážně ..." Už s tímto tě vzít nemohu a bojím se otevřít další rubriku. K obrázkům se dávají zdroje. Odvážila jsem se nakonec mrknout ještě na "Hudební zákusky." Bohužel, s tímto tě vzít nemohu, i kdybych křečovitě zavírala obě oči.

6) Mavis Eveline Strix - http://abracadabra.blog.cz/ - ANO
Pretože si myslím, že som iná, ako ostatný. Nie vo všetkom, ale v mnohom určite. Rada sa označujem aj ako "posledný žijúci jednorožec". Okrem toho milujem chvíle, kedy môžem snívať a byť so svojimi myšlienkami a detinskými výplodmi fantázie sama. :)

Berenika:
Tvůj blog se mi zalíbil. Potěšila mě rubrika "Hudba," protože jsi jedna z mála, kterým ji nemohu vytknout kvůli nedostatku textu u videa. Trápí mě jen ty fotografie. Tvůj blog je tak kvalitní, až mám chuť věřit, že jsou všechny tvé, přesto mám u některých článků menší pochybnost, že jsi jen zapomněla na zdroje. Ano, máš takový obrázek u každého článku a takových článků máš hodně. Je to ale jeden jediný prohřešek a za ten se ještě hlava netrhá. Vezmu tě za předpokladu, že od dnešního dne bude u každého článku, pokud bude s cizí fotografií, uvedený zdroj. Pokud je vše tvoje, pak se omlouvám, zmátla mě fotografie s anglickým nápisem.

7) Little L - http://just-little-l.blog.cz - ANO
Ahoj, jmenuju se Little L (což si dokonale protiřečí) a... proč si myslím, že k vám patřím? No... v první řadě miluju knížky, hudbu a psaní a v té druhé řadě... řekněme, že to, že jsem Snílek si o sobě nemyslím jen já. Říkají mi to ve škole, doma mi nadávají, že mám hlavu v oblacích a nestojím nohama na zemi, že jsem naivní a všechno si představuju strašně jednoduše. Nejraději bych opustila realitu a našla si nějaký pěkný svět, který porušuje všechny fyzikální zákony a kde je všechno možné. Přeju si přečíst všechny knížky světa, všechny je prožít a pak najít pravou lásku. Naivní? Jo, to já jsem. Řeklo mi to už hodně lidí... :)

Berenika:
Tak jsem si u předchozí slečny pěkně naběhla na vidle, protože u tebe mám de facto ten samý problém. Pěkné, kvalitní články, ale kde jsou ty zdroje? A co fakt, že ještě řekneš, že jsi příliš líná na hledání obrázku k veršům, který ani nebude tvůj? Na druhou stranu máš článků s takovými obrázky jen pár. Mám pocit, že jsem dnes příliš mírná, avšak pro to Snílkovství, které z tvého blogu čiší, tě beru s tím, že všechny cizí obrázky budou do měsíce pryč nebo u nich bude zdroj.

Ahoj, moje přezdívka je Tkanice, proto, že když jsem byla malá hrála jsem si s tkaničkami a všem je zavazovala na nerozvazatelné uzle. Ale nyní jsem se začala stále ponořovat do světa fantazii a to svědčí i o mých povídkách, které se snažím psát. Proč si myslím, že sem patřím? Protože jsem věčně ponořená do jiného světa a ráda něco kutím a kreslím. Mým snem, je dokázat, že existuje něco a čem se povídá ve fantazi povídkách a v příbězích. A zároveň věřím, že v každé knížce se skrývá něco originálního a proto se snažím být originální a jak se říká: "Život je jako kniha, nikdy nevíš co je na další stránce." a ráda sním o nemožných věcech co se nikdy nestanou, protože: " Je lepší snít než smutně žít" možná Vás tyto úryvky z textu štvou, ale já se nimi řídím.Tak čau :D

Berenika:
První článek, na který jsem narazila a už mi zkazil dojem z originální přezdívky a pěkného představení. Vtipy? Oznámení o jednom odstavci? Články o tom, kolik stojí tři věci, které sis někde koupila? Nechci vidět víc, už kvůli tomuto tě, bohužel, vzít nemohu.

Jsem ráda uzavřená ve svém vlastním světě, ve své šnečí ulitě. Píšu, básním, rozmýšlím, kritizuju, chválím, ale stejně nejvíc miluju psaní nereálných/fantasy/ povídek, psaní povídek, kde si každá postava žije vlastním životem...Jestli jsem pravý snílek, to zjistíte už vy, ale musím říci, že fantazie mám někdy až nad hlavu :)

Berenika:
První dojem byl opravdu dobrý, ale jen co jsem rozklikla rubriku "Kecy v kleci," trochu se pokazil. Extra krátká oznámení a další články, obrázky (sic se zdroji) také nemou být v článku samy. Celá ta rubrika patří do koše. Jelikož jsem ještě váhala, když recenzí a dílek máš na blogu spoustu a rozhodně ne špatných, otevřela jsem rubriku "Hudba." Mé předpoklady se naplnily a články s jedním videem + jednou větou rozhodly o tom, že tě vzít nemohu. Naprav to a určitě se přihlaš znovu.

Ahoj, jmenuji se Eliška, je mi 15 let a už dva roky píšu fantazi a vymyšlené příběhy. Nevyskytují se tam sice žádné nadpřirozené bytosti, ale do reality to má hodně daleko. (aspoň podle mě) Mám dost fantazii. Každou chvíli mě napadne nějaký námět na povídku. A poslední dobou jsem hodně psala o válce. Budu ráda, když mi dáte vědět, jestli mě vezmete do vašeho klubu. Budu se těšit. Ahoj.

Berenika:
Obrázky bez zdroje, dokonce celý článek. Krátká oznámení. I ty sny se daly rozepsat, jsem si tím jistá. Píšeš sice dobře, ale vyjmenované prohřešky mluví za vše a nemohu tě kvůli nim vzít.

To je pro dnešní přijímání vše, další vzducholoď připluje již brzy.
Přihlásit se do ní můžete ZDE.

9 komentářů:

  1. Opravdu mě zaujala nová psaná podoba /fantazi/, vždycky jsem věřila, že se to píše fantasy... A také jsem žila v přesvědčení, že smajlík neukončuje větu.
    Kupodivu s každým komentářem souhlasím a nové členy vítám mezi námi. :)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Taky mě zarazily některé chybky v představování. I když, zrovna na ty smajlíky v internetové komunikaci občas hřeším i já. Jinak - vítám všechny nové obyvatele snivých výšin.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: & [2]: Zásadně (hloupý to zvyk!) neopravuji to, co se objeví jako překvapení. Už kvůli kompletnímu dojmu z autora i jeho psaní.A zítra bude Repetitio.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Pravidla českého pravopisu uznávají i to, že smajlík funguje namísto inteprunkčního znaménka na konci věty Čili zrovna toto není pravopisná chyba, ovšem sami jazykovědci se přiklání k řešení tečka a za ní smajlík

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to gratuluji
    A mimochodem k Repetitiu: když jsem naposledy odcházela z blogosvěta, tak jsem psala o vymazání z členů. Nic se nestalo. A když jsem se teď vrátila, psala jsem o navrácení mezi členy, ale s jinou adresou (případně pouze změnění adresy).
    Nepřišla mi odpověď a v členech je stále  pod Teia Warrilow Gingl uveden můj starý blog.
    Šlo by to už nějak vyřešit?

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: V mém vydání jsem o smajlíku nic nenašla... A Google taky nedává přesnou radu. Takže by mě zajímalo, v jakých Pravidlech jsi toto vyčetla. ;)

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Ústav pro jazyk český o tom vydal článek. Pokud vím, tak by v dohledné době mělo být nové vydání. Jinak kdybys sledovala O češtině, tam by ses to dozvěděla. Žel momentálně nemám čas to hledat přímo na stránkách Ústavu, ale před rokem jsem, tam na onen článek narazila, že je to povoleno.

    OdpovědětVymazat
  8. Nebojte, napravím. Každopádně za dva roky, rok, mě tu pravděpodobně budete mít zas Váš klub mě totiž moc zaujal a tak to zkusím zase příště :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc děkuju, že jsem byla přijata mezi Snílky. Je to pro mě velká čest. Jen by mě zajímalo...Bereniko, Ty mě znáš? Odkud? A vážně díky, ani jsem nedoufala, že bych prošla hned napoprvé a bez Repetitia.

    OdpovědětVymazat