6. dubna 2020

Téma týdne 62 - A za oknem je slunce


K tématu Elektromobilita zatím nikdo nepřispěl.

Milí Snílci,

dokud bylo pošmourno a nevlídno, nezdála se karanténa být až tak špatný nápad, ale když se teď snad konečně hlásí ke slovu jaro, začínám i já, která si zalezlá doma celkem libuje, cítit, že to není úplně ono. I ze svých krátkých a přísně účelných vycházek vím, že kvetou fialky a petrklíče a spousta dalšího a konečně je teplo a příjemně...

Myslím, že je to velmi jasně poznat i z tématu tohoto týdne - A za oknem je slunce.

A jak to vnímáte vy?
Nebo vás právě napadla jiná situace, do které by takový obrázek zapadl?

Nebudu již více hovořit a nechám vás tvořit.
Na všechny příspěvky se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Mějte se co nejlíp

Alissa


Post scriptum:
Abych vám vynahradila tenhle extrémně krátký článek a taky abych dostála svému slibu z minulého týdne, tady máte, co napadlo k elektromobilitě mě:

Ctihodný doktor Honestone
Lightningwoods, Lincolnshire

6. května 1819

Vážený pane,

jak jest Vám jistě známo, přál jsem vždy Vaší vášni pro poznání a využívání nových objevů ku lidskému prospěchu.
Na základě našeho nadmíru zajímavého rozhovoru na univerzitě dovolil jsem si u Vás objednati jezdecké zvíře vlastností jedinečných, které nebude pociťovati únavu ni vyžadovati obyklé píce. Jak jest vám nejspíše známo, mé pozemky jsou chudé a dobytka mnoho neuživí, proto pro mne byl Váš výzkum obzvláště zajímavý.
Když Váš sluha onoho zvláštního koně na mé sídlo dopravil, zdálo se zprvu vše v pořádku - zvíře se zdálo být bezchybně přiježděno, dokonale poslušno a píce po projížďce nevyžadovalo. Představte si ale mé překvapení, když jsem jej druhý den našel v stání bez života!
Spěchal jsem a zastihl ještě Vašeho sluhu v městském hostinci, i žádal jsem po něm vysvětlení a nápravu této politováníhodné situace. Ochotně se se mnou navrátil do mého domu, poukázal na dlouhé kovové lano, které dopravil spolu s oním nešťastným koněm, a osvětlil mi, k čemu slouží.
K čemu jest mi kůň, do kterého musí uhodit blesk, aby běhal?!
Zvíře i drát Vám tímto vracím a žádám okamžité navrácení mých deseti liber.
Další podporu Vaší výzkumné práce již ode mne pražádnou neočekávejte.

Se vší povinnou úctou

Arthur Musseley
Pacific Hall, Cheshire

4 komentáře:

  1. Ha! Mám! Je to sice z archivu, ale mám jednu básničku přesně na tohle téma (i když úplně jinou situaci). Nevím, jestli ji mám poslat samotnou, když tak ale zde je odkaz na místo, kde ji mám zveřejněnou na svém blogu:
    http://illienel.blog.cz/1206/a-za-oknem-jiny-svet
    Když ji tak zpětně čtu, mám pocit, že se dost hodí i do dnešní doby. Tehdy jsem byla v nemocnici na vyšetření, spánkové EEG, kvůli kterému jsem musela strávit 24 hodin beze spánku a pak jít na přístroje, které měly měřit mozkovou aktivitu...bloumala jsem celou noc po chodbě dětského oddělení a k ránu pak na základě pozorování z okna na konci chodby napsala tuhle báseň.

    OdpovědětVymazat
  2. A ještě mě napadlo, že mám něco ke starému Tématu týdne č. 55 - Myšlenkový vlak:
    http://illienel.blog.cz/1204/vlakove-drabble-unavene-mysli
    (Snad nevadí, že sahám až na nejhlubší dno svého archivu, kdyby ano, přestanu. Jen jsem si tak říkala, že by si alespoň stará tvorba zasloužila trochu provětrat a vytáhnout na sluníčko, když už nemůžeme my.)

    OdpovědětVymazat
  3. [3]: Vůbec nevadí, naopak, já se občas snažím najít něco u ostatních, ale Ty víš mnohem lépe, kde ve svém archivu hledat :)

    OdpovědětVymazat