28. října 2019

Téma týdne 41 - Doma?

Na téma Vězněm ve vlastní hlavě zabásnila Dragilia.



Milí Snílci,

nedá mi to, když tenhle týden tak příhodně začíná...
Věřím, že jste si prodloužený víkend užili ze všech sil, nalapali jste inspiraci, energii i vitamin D. A teď se vás u příležitosti sto prvních narozenin republiky zeptám - co je pro vás doma?

Pokoj? Byt? Dům? Město?
Stát? Nebo celá planeta?

Jak se to projevuje?

Jednou jsem si třeba všimla, že kamarád cestovatel má na batohu nášivku "Czech Republic". Obratem vytáhl z rukávu pár historek o lidech, kteří by ho bez té nášivky nejspíš neoslovili a nedali se s ním do řeči. Sama jsem se takhle ponořila s Angličanem a Belgičankou do hubokého srovnávacího rozhovoru a vyplynula z něj nejedna zajímavost. A jednou, když jsem v Českém Krumlově čekala na autobus, mě z ničeho nic oslovila parta jihokorejské mládeže, nabízela mi na ochutnání tradiční jihokorejské cukroví a omlouvala se, že jihokorejskou vlajku bohužel zapomněla.
Osobně mi vyhovuje spíš pozice hosta a cestovatele, ale je skvělé, že jsou i lidi, kteří to mají přesně opačně.

Vy víte, jak to v Tématu týdne chodí. Svoje pocity a nápady můžete stejně dobře vtělit do fotky, povídky nebo obrazu. Jen do toho. Na veškeré a všechny nápady se těším na klubovém mailu klub.snilku@email.cz nebo v komentářích pod článkem.

Dostali jste nápad k některému ze starších témat? Jen do něj! Odkaz ale, prosím, zanechte pod nejnovějším Tématem týdne. Zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Mějte se skvěle!


Alissa

Žádné komentáře:

Okomentovat