21. října 2019

Téma týdne 40 - Vězněm ve vlastní hlavě

Žádné příspěvky na (zlatou) mříž se zatím nesešly, ale Baruschka rozhodně psala s hlavou v oblacích.


Milí Snílci,

kreativita a fantazie je báječná věc, to víme všichni - proto ostateně jsme členy Klubu snílků, kde fantazii používáme coby pohon vzducholodě na cestách ke hvězdám, novým světům a podobným místopisně nejistým destinacím.
Stává se vám ale někdy, že to máte opačně? Že vám vaše mysl hází klacky pod nohy nebo nedovolí přehodit výhybku?

Za primitivní, leč velmi účinnou formu pokládám vlezlé písničky čili ušní červy. Ty, které vám drnčí v hlavě půl dne. Nebo tři dny. Zpravidla dokud je nevyženete jiným ušním červem. (Napadá mě pár příkladů, ale nechci jmenovat, aby z toho slabší povahy neměly ujímání... Stačí, že teď vlezly do hlavy mně.)

A pak jsou ty myšlenky, které vám zarazí ruku nad klávesnicí, protože ty vaše výmysly přece nikdo číst nechce. Zejména ne porotci v soutěži. Nebo vám v tělocvičně vrazí do ruky jen ty nejlehčí činky, protože na těžší přece nemáte. Nebo vám kazí den volna vypočítáváním, co všechno budete muset stihnout příští týden a ten další a taky v přespříští pětiletce.

Nebo se prostě zaměří jedním směrem a nepoleví, dokud se tím směrem poslušně nevydáte. Taky přetahujete večerku o dvě hodiny, protože vážně potřebujete dokončit tuhle kresbu/dějovou linii/úpravu webu? A i když jste si zkusili lehnout do postele, spánek vás obcházel půlkilometrovým obloukem, protože v hlavě tvoříte dál?

Míváte občas pocit, že jste vězněm ve vlastní hlavě?


Na veškeré a všechny nápady se těším na klubovém mailu klub.snilku@email.cz nebo v komentářích pod článkem.

Dostali jste nápad k některému ze starších témat? Jen do něj! Odkaz ale, prosím, zanechte pod nejnovějším Tématem týdne. Zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Mějte krásný týden!


Alissa


Post scriptum: Ještě jednou se tímto omlouvám za vynechaný minulý týden, návrat z cest a dopravní situace mi do časového plánu hodily vidle.
Velmi mě dneska pobavilo, když jsem cestou domů potkala slečnu, která měla na tričku velký, výrazný nápis Don't forget to dream. Ano, prosím, děkuju za připomenutí, hned ten článek jdu napsat :)

2 komentáře: