7. října 2019

Téma týdne 39 - Za mříží

Že by byl podzim špatná doba na hlavu v oblacích? Nechám vám tu zatím alespoň pár fotek.



Milí Snílci,

nedávno jsem se po delší době zase dostala do zoologické zahrady. Vesměs to byla ohromně zajímavá návštěva, protože tentokrát jsem zvolila komentovanou prohlídku a měla štěstí na průvodce/ošetřovatele, který o všemožných tvorech dovedl zaujatě povídat.
V jednotlivých expozicích ale nebyla jen zvířata exotická a chráněná. ZOO (přinejmenším tahle) poskytuje útočiště i zvířatům ze záchranné stanice, která se z různých důvodů nemůžou vrátit do přírody. Například proto, že jsou příliš zvyklá na lidi… (Třeba u srnců je to problém, protože mají na hlavě velmi ostrou zbraň, napadlo vás to někdy?)

A tak si tenhle týden říkám, jaké to asi je, žít za mříží? Zvlášť když se za ní nenarodili?

Nejsou to samozřejmě jen zvířata, která se mohou ocitnout za mřížemi. (Nemáte taky náhodou literární postavu, která ob povídku skončí v šatlavě? Ne? Tak ne.)
Setkali jste se se spojením "vtip na zlatou mříž"?
A občas je k zamyšlení, kdo je vlastně za mříží a kdo před ní.

Mříž samozřejmě nemusí být jen ponurá záležitost!
Svého času jsem bydlela za dveřmi se skleněnou výplní, chráněnou velice pěknou mříží. Estetické a bezpečné, co víc si přát? Byla jsem ráda, že ji mám.
Hmm, a co takový mřížkový koláč?

Inu, i mříž je téma, které se dá pojmou lecjak. Na veškeré a všechny nápady se těším na klubovém mailu klub.snilku@email.cz nebo v komentářích pod článkem.

Nezaujala váš mříž, ale dostali jste nápad k některému ze starších témat? Jen do něj! Odkaz ale, prosím, zanechte pod nejnovějším Tématem týdne. Zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Přeju co nejsvobodnější týden!

Alissa

1 komentář:

  1. Milí Snílci,
    chci se tímto převelice omluvit za absenci nového tématu týdne, žel, nepředvídanou shodou událostí jsem se zdržela na cestách bez možnosti napsat článek.
    Nechám vám tedy ještě týden na popasování se stávajícím tématem, a pak bude všechno pokračovat v zajetých kolejích.

    OdpovědětVymazat