17. října 2019

Creatio - Moje malba: Obraz Šumavy

Dobrý den, milí snílci a snílkyně. Máme tu zase čtvrtek a s ním nový článek v této rubrice...

Jak jsem vás minulý týden vyzvala, abyste mi psali, co bych mohla změnit, aby pro vás bylo Creatio zajímavější, tak na email KS přišel návrh, který je ale významný hlavně pro mě. A to, jestli by pro mě nebylo lepší, kdybych si udělala jaký si rozvrh. Třeba první čtvrtek v měsíci bych zveřejňovala to, druhý zase ono… A kdyby přišlo na řadu zveřejňování vašich příspěvků, mohlo by to tu být bez článku. Je to výborný nápad. Jen bych si musela dopodrobna rozmyslet, jak to uspřádat. V měsíci je tak málo čtvrtků. :-) Ale to se nějak smrskne. Já zase tak široký záběr nemám. Prostě to jen musím sladit se svým volnomyšlenkářstvím. A i tak to spletu.

***

A teď z jiného soudku. Dnes jsem našla jednu svojí starou, téměř impresionistickou malbu z roku 2015. Možná už z roku 2014. Těžko říct. Je to jedno z těch děl, které je hezké jen z dálky. Z blízka je poněkud rozplizlé.
Tenhle obrázek jsem obkreslovala z kalendáře. Je to asi Šumava, ale nejsem si tím jistá. Zkrátka jsou tam stromy, soutok řek a malý keříček, který je tam jako pěst na oko. Vlastně si už ani nejsem jistá, jestli to je vodovkami nebo temperami. Je to tak dávno. Každopádně asi existuje už jenom v digitální podobě. Originál se nedochoval do dnešní doby. A třeba se ještě najde, jestli jsem ho nevyhodila


***

A ještě jednou připomínám soutěž, ve které jste měli nakreslit píseň Last Night Of The Kings od kapely Van Canto. Nebo nějakou jinou píseň, která je vám bližší. Nikdo mi pořád nic neposílá. Potřebuju aspoň tři lidi.

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete své výtvory zasílat na email klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište "Creatio",(pokud to bude do soutěže, tak "Creatio - soutěž") do e-mailu název a popis výtvoru a na konci se prosím podepiš, pokud se tvé blogové jméno nějak výrazně liší od toho e-mailového.
Do komentářů, ale i e-mailem můžete také psát i náměty na hudbu, kterou mám nakreslit já.

Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách a nějakou mandalu, kterou jste vybarvili anebo i předkreslili. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.

2 komentáře:

  1. Mně to rozhodně něco připomíná. Plešné jezero, řekla bych. I když do toho hrubě nesedí soutok řek :)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ono taky kdo ví, co to ve skutečnosti je. Ono to druhé taky klidně může být potok, nebo je to nějaké úplně jiné pohoří

    OdpovědětVymazat