24. října 2019

Creatio - Nové rozvržení článků

Dobrý den, milí snílci. Tak už jsem rozvrhla nové uspořádání rubriky Creatio. to abych vnesla trochu řádu do mého jinak chaotického počínání. A platit by to mohlo za ideálních podmínek už od příštího týdně.


1. čtvrtek v měsíci - Teoretické články o umělcích, o výtvarných stylech…
2. čtvrtek v měsíci - Má díla, nápady a zážitky…
3. čtvrtek v měsíci - Oznámení, upozornění, vyhlašování soutěží…
4. čtvrtek v měsíci - To, co poslali snílci
5. čtvrtek v měsíci - To vždycky bude překvapení. Prostě takový magický a tajemný čtvrtek.

Ano. Tento měsíc je unikátní v tom, že má pět čtvrtků. Vlastně se to tak sejde málo kdy. Většinou jsou čtyři. Proto bych si na tento speciální den, který bude shodou okolností už za týden, měla vymyslet něco… já nevím co. Tato situace mi trochu připomněla mayský kalendářní systém Haab. Rok, co trval 365 dní sestávající z 19 měsíců, ze kterých 18 mělo po 20 dní a poslední měsíc jen 5 dní. A právě těch pět dnů bylo období plné chaosu a celkové byly považovány za zvláštní, ba i nešťastné.
Náš pátý čtvrtek má podobné postavení, protože je zdánlivě mimo mísu a přesto nejde vynechat. Jinak by to nefungovalo. A to sem asi nechci zatahovat symboliku čísla pět, co se tu jakoby náhodou ukazuje v obou případech. No, ale nezdržujme se planým tlacháním.

***

Takže ještě připomínám soutěž, ve které jste měli nakreslit píseň Last Night Of The Kings od kapely Van Canto. Nebo nějakou jinou píseň, co je vám blízká. Nikdo mi pořád nic neposílá. Potřebuju aspoň tři lidi.

Pokud jste tedy členy Klubu snílků, můžete své výtvory zasílat na email klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište "Creatio",(pokud to bude do soutěže, tak "Creatio - soutěž") do e-mailu název a popis výtvoru a na konci se prosím podepiš, pokud se tvé blogové jméno nějak výrazně liší od toho e-mailového.
Do komentářů, ale i e-mailem můžete také psát i náměty na hudbu, kterou mám nakreslit já.

Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách a nějakou mandalu, kterou jste vybarvili anebo i předkreslili. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.

Žádné komentáře:

Okomentovat