26. srpna 2019

Téma týdne 33 - Jizvy

Téma Chvátám, chvátám zatím nikoho neinspirovalo - buď máte všichni času dost a nemáte k tématu co napsat, nebo chvátáte tak, že psát nestíháte...


Milí Snílci,

na závěr prázdnin bych ráda využila téma, kolem kterého už se odvinul nejden příběh.

Harry Potter, Kameny osudu, detektivky s Alexem Rechtem, dokonce i Stmívání, když o tom tak přemýšlím, a určitě mnoho dalších příběhů se v některém bodě otře o jizvy, které na hrdinech zanechaly předchozí události. Ať už slouží jako memento (jizvy, které své přítelkyni způsobil Sam Uley), talisman (jizva na Jasanině dlani je jejím pojítkem s vysněným světem) nebo "jen" vzpomínka (Alex si popálil ruce, když zachraňoval dítě).

Pro tento týden tedy vyhlašuji téma Jizvy.

Kterak hrdina k jizvě přišel a/nebo k čemu mu potom byla dobrá, o tom by se zajisté dal napsat příběh. Nemusí to být hned románová série, mikropovídka úplně stačí.
Nechcete-li týrat hrdiny, co vy sami? Myslím, že skoro každý si nese nějakou jizvu, a mějme na paměti, že nemusí být vždycky fyzické.
Jizva se samozřejmě dá pojmout více či méně metaforicky, to by mohli využít fotografové.
A mimochodem, nezamysleli jste se někdy nad jizvou Albuse Brumbála? Na samém začátku Harryho příběhu jen tak mezi řečí utrousí, že má na koleni jizvu, na které je dokonalý plán londýnského metra. Jasně, když mi bylo jedenáct, nezpochybňovala jsem to, protože jsem znala akorát metro pražské a to bych si představit dokázala. O osm let později, když jsem tube spatřila na vlastní dioptrie, mi to ovšem začalo připadat krajně podezřelé... Nějaké teorie?

Směle se podělte o každou myšlenku, rozpracujte ji do článku, kresby, povídky, fotky, nebo zanechte komentář.
Na všechny příspěvky se budu těšit v komentářích, případně na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Pokud byste se raději dali do některého ze starších témat, vrhněte se na něj! Mail pro zaslání příspěvku zůstává samozřejmě stejný, odkaz, prosím, vložte pod nejnovější Téma týdne, ať se mi lépe hledá.



Závěrem, než se mi rozutečete, dovolte mi trochu vyzvídání.
Neušlo mi, že poslední dobou je aktivita v Tématu týdne limitně blízká nule. Přemýšlím, jestli jako správkyně nedělám něco špatně, a co by to tak mohlo být.

Chci vás tedy usilovně poprosit - dejte mi vědět, co by se vám na Tématu týdne líbilo jinak.
Za tím účelem jsem vám jednak přichystala roztomilou anketu, druhak je vám samozřejmě k dispozici klubový mail klub.snilku@email.cz a za třetí můžete využít i přímý kontakt na mě alissa.pise@seznam.cz.

Povězte mi, co by se vám líbilo. Téma týdne dělám pro vás, tak ať ho dělám dobře.

Mějte se krásně

Alissa


PS: Omlouvám se, pokud jsem nepřesně odkázala na Kameny osudu, už je to dlouho, co jsem je četla, a nemám možnost se podívat. Ale jsem si celkem jistá, že jizva tam v samém závěru hrála roli.

Žádné komentáře:

Okomentovat