22. srpna 2019

Creatio - Mandala

Dobrý den, milí snílci. Dneska se s vámi chci podělit o jednu téměř magickou věc. Dneska jsem totiž skoro tři hodiny vytvářela mandalu. Takový kruhový ornamentální obrazec.
Její podobu, respektive hlavně její střed, jsem měla v hlavě už pár dní. Teprve dnes jsem jí nakreslila na papír pomocí kružítka a pravítka. A samozřejmě jsem to vybarvila.


Vlastně to byla docela piplačka a zároveň neuvěřitelný relax a meditace. A také dobrodružství. Člověk nikdy doopravdy neví, co mu z toho vyjde. Nikdy si žádnou čáru nebo oblouk neplánuju dopředu. Prostě jsem skoro po celou dobu v takovém uvolněném alfa stavu, při kterém se postupně vynořuje jeden krok po druhém.
Co se týče téhle, už jsem nakreslila i propracovanější. Přesto si však myslím, že i tato je léčivá. Respektive kreslení bylo léčivé. Ale i pohled na ní harmonizuje mysl. Asi si jí vystřihnu a vylepím na zeď k ostatním mandalám.


A co vy, už jste někdy narýsovali, nebo aspoň vybarvili nějakou mandalu? Jestli ano, můžete se ji klidně poslat do Creatia. Anebo něco úplně jiného. Vždyť víte, že tato rubrika je určena pro všechny členy Klubu Snílků. Kdybyste se opravdu rozhodli přece jen něčím přispět, tak email Klubu je klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište Creatio, do emailu název a popis výtvoru a na konci se prosím podepište. Nebo kdybyste měli nějakou připomínku nebo nápad ohledně Creatia, zmiňte to prosím v komentářích.
***
Jo, a ještě jsem vám zapomněla říct, že příští týden jedeme do Tater, takže nebudu mít možnost zveřejnit příští článek. Děkuji za pochopení.

2 komentáře:

  1. Je nádherná a dost mě zaujal váš klub

    OdpovědětVymazat
  2. Ke kreslení hudby mě napadl ještě Knights March z Krále Artuše - https://www.youtube.com/watch?v=rGrQLAUeY1I
    Mandala je moc pěkná. Matně si vybavuju, že jsem si něčím podobným krátila hodiny geometrie :)

    OdpovědětVymazat