7. srpna 2019

Téma týdne 30 - Číslice na displeji

K tématu Dopis zatím nikdo nepřispěl... Zatím se tedy můžete zabavit alespoň pátráním po odpovědi na otázku z minulého pondělka.

Milí Snílci,

na gymnáziu byla doba, kdy jsem udivovala spolužačky tím, že vždycky vím, kolik je hodin - bez hodinek na zápěstí nebo telefonu vykutaného zpod stohu sešitů.
Nebylo na tom nic záhadného. Když u sebe nemáte časomíru, začnete si všímat, kde všude můžete aktuální čas zjistit. V támhleté výloze jsou přeci hodiny, mezi těmahle dvěma domy se dá zahlédnout věž kostela, u parku jsou hodiny na sloupu a s trochou štěstí se dá zahlédnout i displej v projíždějícím trolejbusu.
Dneska už mě tahle dovednost opustila, protože po letech znovu nosím hodinky. A mám při ruce telefon. A na stole počítač a budík... Obklopují mě číslice na displejích.

Takové bude téma pro tento týden - Číslice na displeji.

Číslice na displeji samozřejmě nemusí zobrazovat jen aktuální čas.
Odpočet času, po který má budoucí večeře zůstat v troubě; rychlost auta; čas v závodě; stav účtu; tepová frekvence; výsledek do čtvrtletky z matematiky; výška lunárního modulu nad měsíčním povrchem...

Možností, jak využít číslice na displeji, je nepřeberné množství. Vyprávějte své příhody nebo si vymyslete krátkou povídku. Směle foťte, básněte, kreslete. Určitě máte co, protože číslice jsou všude kolem.

Odkaz na svoji tvorbu můžete vložit do komentářů pod článkem nebo poslat na klubový mail klub.snilku@email.cz.

A pokud by se vám zalíbilo některé ze starších témat, neváhejte se do něj pustit. Odkaz na svoji tvorbu vložte, prosím, pod nejnovější článek, ať nedojde k nějakému politováníhodnému opomenutí...

Krásný a tvůrčí týden přeje

Alissa


Post scriptum: Pokud jde o mé předsevzetí přispívat k těm tématům, která si nikdo nevybere - čelím momentálně technickým problémům, které mi přispívání lehce komplikují. A tak pro tentokrát jen řeknu, že dopisem začíná můj nový příběh nazvaný Racionální rozhodnutí.

Jinak bych teď mohla akorát tak citovat jistého doktora, který si u ústní zkoušky dlouho prohlížel moji písemku a pak pravil: "Kolegyně, z vás by byla oblíbená dopisovatelka na vojnu! Jeden dopis, a člověk by ho luštil třeba měsíc...".


Žádné komentáře:

Okomentovat