8. srpna 2019

Nenechte Creatio zmizet v propadlišti dějin

Dobrý den, milí snílci a snílkyně. Je tu opět čtvrtek a přišel čas na další článek do Creatia. A dnes je obzvláště ten nejlepší čas, abych si postěžovala.


Dnes jsou to už dva měsíce, co nikdo neposlal žádný obrázek. Ne, že bych vám to počítala, ale občas se člověk prostě podívá na to, jaký nový stav příspěvků na klubovém emailu.
Já, když jsem do správcování této rubriky šla, vytvořila jsem si v Excelu grafy, do kterých si zapisuju, kdy přišlo nejvíc obrázků, a který snílek se nejvíc činil. Že pak na konci roku zveřejním takový článek slávy, kde to všechno odkryju. Jenže to nepřichází v úvahu. Vždyť by to byl článek ostudy a ten dělat nechci. To je prekérní situace.

Creatio je přece určené pro všechny členy Klubu Snílků. Je vás tu přece hodně. A vlastně je jedno, zda to bude portrét nebo abstrakce všemožných tvarů. Vlastně ani nezáleží, jak, čím nebo na čem kreslíte (malujete), ale na tom jestli vás to baví. Nechce se mi věřit, že by se tu nikdo takový nenašel. Proto vás, Snílci, vyzývám, abyste mi posílali svá výtvarná dílka a podělili se o ně s námi ostatními. A apeluji ještě více na ty, kteří mi ještě nikdy nic neposlali.

Kdybyste se rozhodli něco přece jen něčím přispět, tak email Klubu je klub.snilku@seznam.cz. Do předmětu napiš Creatio, do emailu název a popis výtvoru a na konci se prosím podepiš. Stačí přezdívka, pod kterou tě známe.
Děkuji všem za pochopení.

Srdečně vás zdraví Raja Luthriela.

4 komentáře:

  1. Tvá výzva nezůstala neoslyšena! Vzala jsem tablet a dala se do lítého boje s kreslením pozadí, nakreslila jsem tolik stromů a trávy, jako naposledy tak ve třetí třídě, dokonce se mi to začalo líbit... a pak mi spadnul GIMP. A já samozřejmě nic průběžně neukládala
    Ponaučení pro dnešní den: Ukládejte kdykoli, cokoli a úplně všechno!

    OdpovědětVymazat
  2. (Tematická podobnost s titulkem čistě náhodná )

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: To já znám. On člověk něco dělá na počítači nebo na tabletu, dá si s tím ohromnou práci. A jedno, jestli je to grafika, a nebo nějaká dlouhá povídka. A když už si člověk myslí, že už to skoro má, tak klekne program, ve kterém tvoří nebo rovnou celý stroj. Celá práce přijde vniveč. A to nasere.

    OdpovědětVymazat
  4. Texty jsem si naštěstí už nějak zvykla ukládat - většinou se co pár vět (nebo slov) na chvilku zarazím a přemýšlím, a to je dobrá chvíle hmátnout po Ctrl+S. Jenže při kreslení nemám ruce na klávesnici...
    No, ale přestanu si stěžovat, protože včera večer jsem se do toho lesa dala znovu a s výsledkem jsem docela spokojená. (A pro jednou jsem nezapomněla ani vytvářet nové vrstvy, ani ukládat )

    OdpovědětVymazat