4. července 2015

Iluze pro Radomíra

Stoupám...

[]

Kdybychom byli jemnohmotné, povětrné bytosti, mohli bychom se rozlétnout daleko do hlubin vesmíru. A tam někde daleko, předaleko od nás (ačkoliv drahý Albert by nesouhlasil s udáním vzdálenosti, neb vše jest relativní) bychom spatřili vesmírnou bouři. Ohromnou změť různě se vlnících mračen velikosti našeho měsíce. Kdybychom se k ní přiblížili zprava a tedy měli ji hezky pod sebou, zjistili bychom, že ona beztvará změť přece jen má nějaký tvar. Kolosseum z černých oblaků, prsten, jež by si mohl titán navléci na prst a vyhlížel by docela šik, kdyby si k tomu vzal bílou tógu. Jenomže to by onen titání prst při navlékání šťouchl do vzducholodě Aberratio a my bychom už z celé podívané neměli takovou radost.
Pojďme si nyní svá jemnohmotná těla vyfouknout. Je libo špendlík nebo ostřejšího? Pššššššššššššššššš. Žuch! Pardón, přistání jsem jaksi nedomyslela. Pozor, pozor. Opatrně se zvedejte. Jsme na příliš vratké palubě hvězdokorábu. Podívejte! Kapitán!
Imaginarius vyhlížel nervózně, ale kromě tiku v pravém kníru na sobě nedal nic znát. Počítal, kolik ještě musí chytit těch příšerek, než dostatečně klesnou tak, že si je přitáhne tíže zemská planety pod nimi. Čtyři. Ještě čtyři. VÝLOV! Jedna. VÝLOV! Dva. VÝLOV! Tři.


Imaginarius zavřel oči. Zase!

Dobrý večír vinšuji!
Opět pátek a opět je zde náš svátek. Pátek - bláznů svátek? Nebo pátek - Snílků svátek? To by mne zajímalo, které z těch dvou pořekadel vám vyhovuje více. Cítíte se býti více blázny nebo Snílky? A co je vlastně lepší?

Prázdniny nám začaly a už tady máme pěkné vedro. Jakpak je snášíte? Řeknu vám, že mne někdy taková horka dostávají do kolen, ale letos je nějak zatím zvládám docela dobře. Ani se nijak zvlášť nemusím ochlazovat. Což ale neplatí o Imaginariovi. Ten se nám pěkně zapotil a ještě zapotí. Leč my se nemusíme ničeho obávat, jelikož dnešní Iluze bude spíše o těch příjemných, vznášejících se věcech a lenošení. To my přece rádi.

Autor/ka: Zhichao Cai

Co by to bylo za léto, kdybychom nepocucávali limo z vlastní ledničky a nerochnili se ve vodě?!

Autor/ka: Imaginism


Nejsem si zcela jistá, zda jsem vás již touto písní neotravovala, ale osobně mi přijde text i melodie natolik ženiálně letno-snílkovské, že jsem nemohla odolat nutkání dát ji zrovna na první prázdninovou Iluzi. Aneb Cocoman a The Tap Tap, jestli se nemýlím. Hi-hi-hi.




Bájní živočichové nám šli tak nějak napůl. Pár z vás (Jehane a M. Phoenix) správně řeklo, že mořskou pannou se rozumí kapustňák, avšak již pozapomněli na druhou část otázky. Přitom to nebylo nijak těžké a například jste si mohli vzpomenout na varana (nebo pterodaktyla) jako předlohu draka. Inu, příště musíte číst pozorně a ne tlouci do klávesnice a honem, honem, abych už měl/a komentář odeslaný. Takže nyní na jejich konta putuje jen 5 limo.


Dnes se podíváme do českých luhů a hájů. Kterýpak světec je pověstný tím, že jako duch zbil opata kláštera a dokonce i samotného papeže? Chci jméno světce, kterého to opata zbil a proč zbil papeže. Daruji za to rovných pět bludišťáků.



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

1 komentář:

  1. Tipuju svatého Prokopa. Ten opat bude Blažej a na papeže šel nejspíš proto, že po něm chtěl, aby mu vzdal patřičnou úctu.

    OdpovědětVymazat