14. července 2015

Kontrola třicátá první

Milí snílci,

samou vytížeností bychom málem zapomněli vypustit do světa nové Repetitio, ale nebojte se, nakonec jsme si přece vzpomněli a tady to je.

Dnes to máme takové učesané, klidné, bez velkých překvapení. Je nás o pár kousků míň, ale to jsme tušili už odminula a ostatně, dělá nám radost činit seznam členů aktuálním a plně funkčním tak, aby na něm neležely žádné odpadlé dušičky.

Tak zas na viděnou příště a nezapomeňte se v mezičase zapojit třeba do aktuálního Téma Týdne (Co se děje v skrytu) nebo tvořit na novou letní Iluzi.

Kdo by měl zájem nechat se v Repetitiu prodrbat dobrovolně, nechť se směle hlásí na klubovém mailu klub.snilku@email.cz nebo v komentářích. Dobrovolníci, kupředu! ;)


Návrat k minulé kontrole:

1) AD - useless-fire.blog.cz - VENKU
- Formalitka, vzhledem k minulé kontrole, žádost o vyškrtnutí nebyla odvolána, a tak dnes uděláme AD pápá.

2) Daniel Hloušek - itthmi.blog.cz - VENKU
- Rovněž formalitka, nic se nezměnilo.

3) Niviat - niviat.blog.cz - VENKU
- Ani tady žádná změna nebo ožití, bohužel.

Náhodná červnová kontrola:

1) Borůvka zvaná Bezcitná - myslenkovnik.blog.cz - ANO

M.: Blog se mi líbí vzhledem i uspořádáním, čtivo v něm je inteligentní a vyspělé, nutí k zamyšlení a je protkané pro mě vtipnými a záživnými obraty. Je to blog autorský a svůj a mimo jiné se mi třeba dost líbí autorčin profilový článek Já a moje já, zejména výčet úspěchů. Je to takový neotřelý zajímavý prvek a má to šmrnc. Z těchto důvodů mi nevadí nižší aktivita, neb podle mě kvalita článků za to čekání stojí. U mě rozhodně ANO. Akorát asi změníme přezdívku v seznamu, neb Borůvka si už Borůvka neříká, tak ať to návštěvníky neplete.
Maglaiz: Tak Borůvka nebo Silica?! Jediné, co mi na Borůvce a jejím blogu vadí, je to, že ji moc často v klubu nevídáme. Jinak čistý vzhled, vtip v každé větičce, zajímavá témata - co chtít více? ANO. Ačkoliv jsme nyní všichni hodili školu za hlavu, myslím si, že je mezi námi pár lidí, které čeká v září přestup na střední školu a možná že dost z nich se stane součástí zvláštní lidské rasy gympláků. Borůvka se takovým gymplákem stala a poreferovala nám o veřejných tajemstvích života této rasy.


M.: Chat s námi létá teprve od března, takže jsem chvilku uvažovala, že bychom ji ještě měli přeskočit. Pak jsem si ovšem všimla, že byl blog přestěhován, a to za pozornost stojí. Echo o změně adresy jsme sice nedostali, ale že za sebou Chat zanechala odkaz na nový blog, přejděmež tuto drobnost a buďmež rádi, že jsme si všimli. Co se mě týče, platí, co bylo vyřčeno v přijímání - pořád se mi líbí, že má blog svoje jasné zaměření. Pro frankofila to musí být ráj. Pro blogocézeťáky bude nejspíš jiné uspořádání blogu zpočátku oříškem, ale Chat na to naštěstí myslela a vydala k tomu návodný článek Jak se pohybovat na blogu. Musím říct, že osobně vždycky toužím udělit pomyslného zlatého bludišťáka blogerovi, který se dovede na svůj blog podívat očima nováčka a chápat, že každému není hned všechno jasné. Blog má všechno, co má mít - autorskost, ozdrojované obrázky, dostatek zajímavého textu k věci - žádné okecávačky o ničem - přehlednou navigaci, dobře zpracovaný článek o autorce s usměvavou profilovkou i s kontaktem... no prostě nemám co vytknout a říkám určitě ANO. Jen by se mi líbilo, kdybychom se tu na Klubu Snílků trochu častěji potkávali...
Maglaiz: Vstřícnost blogerky je příjemná, ostatně jako celý blog i tématika. Sladká Francie a léto - není ideálnějšího čtiva pro tyto dny! ANO. Mimochodem také miluji nové vzhledové šablony od strejdy blogerra. Pokud chcete mít představu o tom, jak vyhlíží povídka plná francouzštiny, podívejte se na Klišé nebo cliché?

3) Monica Otmili - me-for-all.blog.cz - ANO

M.: Po jednom nováčkovi tu máme jednoho klubového stařešinu, tak se podíváme, jestli je tu i po té době všechno pěkně v pořádku. Vzhledem je mi blog milý, jen se mi špatně čte - jak mám ráda malé písmo, tohle je na mě opravdu až moc malé. Podtitul blogu se jaksi nevejde do vlastních kalhot, což nevypadá moc hezky. Ta spousta čísel u rubrik na mě působí tak nějak technicky, ale díky tomu zase vím, kde to žije a kde moc ne, což je při takovém počtu rubrik chvályhodné. Ve sloupku je toho docela hodně, ale je to logicky uspořádané, dá se v tom vyznat a má to svůj smysl - jen je mi zase trochu smutno při pohledu na ta velká bílá pole se Zprávou autorovi a Odběrem novinek. Jak já ty e-anosti neelegantní nemám ráda, zkazí to i nejlepší design, a ještě ty červené hvězdičky u toho. Br. Obsah blogu pro mě nemá chybu, všechno je autorské, rozumné a o něčom, tam nemám co vytknout. A jako jedna z mála, Monica se svým členstvím v KS ráda ve sloupku pochlubila, což nám dělá radost :) Jen tak dál. ANO.
Maglaiz: Otmilka patří mezi mé oblíbence, tudíž by bylo zákeřné říci ne. Takže ANO. Ale po přečtení hodnocení M. si říkám, že s tím vzhledem by se ještě mohlo udělat dost. Ačkoliv vím, že se článek o letu balónem již objevil v Interestiu, považuji za nutné jej ještě jednou připomenout, jelikož balóny a jiná vzduchoplavidla jsou nedílnou součástí snílkovského světa.

4) Sense - ocima.blog.cz - ANO

M.: Tady se jede hlavně na básně a ta zvláštní, originální poetika z toho blogu dělá něco jiného, netuctového. U té nedávné básně s názvem Mami, proč jsi mi neřekla, mi zamrazilo v zádech. Autorské, hluboké, snové, zvláštní. ANO.
Maglaiz: Originalita přetéká z monitoru a valí se ohromným proudem přímo k vám. Nemám, co bych vytkla. ANO. Velice mne zaujal styl čtenářského deníku, zvláště pak Sensino pojetí Fausta.

5) Hanyuu-hime - t-h-e--s-i-m-s-2.blog.cz - ANO

M.: Další parádní blog, kde prostě musím obdivovat tu loajalitu k tématice HP léta potom, co už to všechny ostatní přešlo a vzpomenou si leda tak když to zase běží v bedně. Design má svoje mušky, třeba font rubrik a dalších popisků není nic moc a každé písmeno se zdá být jinak zářivé, a taky ty dva anglické bannerky v menu jsou v té okolo stojící češtině trošku jako pěst na oko. Opět mě dostal nedávný článek Jak mi krabice od bot změnila život (a jak utikáá!... ehm), ale i řada dalších, jako třeba návod na Kombuchu. Trochu úsměvné a trochu smutek působící je snad jen to hlášení se k AK. Vzhledem k tomu, jak to s ním dopadlo, už tohle prohlášení tak nějak postrádá hodnotu a já bych se s tím snad ani radši nechlubila. Ale každému podle jeho gusta. Jinak k tomu nic nemám, všechno super :) ANO.
Maglaiz: Dle mého je Hanyuu-hime vždy garancí kvalitního čtiva. K užívání angličtiny bych také měla výhrady, ale nijaká velká vada na kráse to není. ANO. Když jsem si Hanyuu-himein blog procházela zaujal mne poněkud už postarší článek o knihách.

Tak to je pro dnešek vše. U příštího Repetitia zase na viděnou.

Vaše M. Phoenix a tetka Maglaiz

4 komentáře:

  1. Děkuji za zhodnocení blogu. Echo o změně jsem posílala, ale asi vám spadlo do spamu, no nakonec jsem se k vám přeci jen dopsala a jsem ráda, že můžu zůstat. A určitě se víc zapojím, když už jsem tu pod správnou adresou.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Koukám, koukám, ve spamu to není, ve zprávách nikde taky ne, tak nevím, kde se to mohlo zatoulat. Posílalas na klub.snilku@email.cz?Za zapojení budeme rádi :) Klub je nejlepší, když to v něm žije.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Nepsalas to třeba přes FB stránku? FB si rád zašpásuje a nehlásí nám, že máme zprávu.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Už to vidíme, Maglaiz našla, mea culpa! :) Pardon pardon. Ve spamu to nebylo, ale někdo to přehodil do složky, o níž ani nevím, že existuje. Pořád se mám co učit...

    OdpovědětVymazat