17. července 2015

Iluze pro Martinu

Sophie ví, Sophie poradí.



Ole Jmazal si na prst namotával svůj úctyhodný plavý (proč si myslíte, že se dal k Imaginariově posádce?!) plnovous. Z můstku ani od sudů nepřicházel žádný povel k útoku a ačkoliv by byl nejraději popadl svou sekeru a ťal do toho monstrózního pupku, Ole dbal pravidel hvězdokorábu, takže nevěděl, co dělat s rukama. Když už uznal, že ondulace bylo dosti, začali všichni okolo něj křičet a zběsile pobíhat po palubě.
Mezitím Imaginarius kalkuloval a prohlížel si nezvaného hosta. Pupek oné bytosti více méně spíše připomínal dílo postmoderního sochaře, který se rozhodl okolo zvětralé díry kámen vyhladit a své "dílo" nazvat Druhá díra do zadku. Zvláštní však bylo, že onen kamenný pupek následně přecházel v kamenná mužská prsa. Ačkoliv těžko říci. U tohoto druhu je problémem rozlišit samičku od samečka už jen proto, že jakýkoliv vědec se o to pokoušející nikdy nedokončil své pojednání. Většinou končila slovy: rozpětí dlaní odhaduji na 4 metry; nebo rozdělí laní odkaluji na 4 svetry. Červené skvrny vždy brání bezproblémovému čtení. Jediný, kdo kdy přežil setkání s tímto tvorem byl kapitán Imaginarius. Možná proto, že nebyl vědec.
Kapitán hledal slabiny, ale zdálo se, že na těle onoho polokamenného a položelezného tvora, jelikož onen kamenný hrudník a břich lemovaly obří šupiny leskem připomínající železo, ani žádná slabá místa nejsou. Vzhlédl a zaradoval se. Ne proto, že spatřil skutečně nestvůrnou tvář, ani proto, že se na něj ve třech řadách chechtala spousta tesáků ostrých jako nejkrutější výčitka. Netvor, který ani ještě nedostal jméno, měl jednu zvláštnost. Vlastnil patero očí.
"K harpunám!" zaburácel Imaginarius.
Posádka se zarazila a všichni upřeli zraky na svého velitele. Kapitán neřekl ani slovo a ukázal směrem, kde měla obluda hlavu. Pochopili. Jen Věchýtek dal hlavu na stranu a palec do pusy.
K očím nestvůry se rychle blížila první sprška zahnutých háků. Netvor harpunám zatarasil cestu rukou. Když zjistil, že tento způsob akupunktury mu nevyhovuje, rozlítil se, zaječel a máchl rukou.
"Pozor!" zakřičelo několik mužů, ale to už se tříštily stěžně, plachty zahalily celou palubu a koráb se řítil dolů za jekotu oné vesmírné potvory a posádky.
Kapitán Imaginarius pevně objal kormidlo, zavřel oči a s těžkým výdechem zašeptal: "Sophie..." A to bylo poslední, co kapitán udělal.

Uctivá poklona, vašnostové!
Právě s vámi hovoří záznamník, jelikož Maglaiz se opéká u známých a již netrpělivě očekává první várku grilovaného masíčka, zatímco umravňuje dvě psí slečny českého strakáče. Tím se nechlubí, pouze zdůvodňuje dnešní strojenou Iluzi a neaktuální tabulku lovců.
Dnes máme Iluzi skutečně mozaikovitou, zvláště kvůli tomu, abyste si odpočinuli od Imaginariova hrůzného příběhu, přesunuli myšlenky na pozitivnější lajnu a nezpůsobili si žaludeční vředy strachováním se o našeho drahého kapitána.

Znáte ledového fénixe?
Autor: GENZOMAN

Prázdniny jsou pro většinu synonymem k cestování, a tak cestujme i v naší Iluzi.
Autor/ka: Yap Wee Lim


Zanořila jsem ruku do klobouku a vytáhla odtud lístek s nápisem Future World Music, tak si tedy jejich lahůdku vychutnejte plnými doušky. Kdo zesílí zvuk před 1:30, neprohloupí!



Tak se mi líbíte! Všichni zodpověděli vše a dokonce se neošidili ani o bonus, to jsem ráda. Doufám však, že pro vás bonus neznamenal jen vypsání svého oblíbeného filmu, ale že se zde rozběhne živá diskuze o těchto skvostech české kinematografie. Trochu je mi líto, že jediný, kdo reagoval na mou otázku v komentářích, byla M., ale věřím, že se nenecháte zahanbit a příště budete komunikativnější.

Chceš-li nepříteli se mstíti, leč úmyslně nezabíti, podej mu čerstvých plodů sorbus torminalis ve větším množství. Bude se diviti a hojně na valše "hráti". Avšak máme zde pár háčků:
1) Jak česky nazvati tuto rostlinu?
2) Proč je vhodná pro mstu vůči nepříteli? Co způsobuje?
3) A co naopak léčí tepelně upravená?

Pozorně čti zadání a horlivě se ptej moudrých lidí i knih, neb internet mnoho v tomto nezmůže. Schválně kolik odvážných zláká zisk sedmi šťastných bludišťáků.





Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

2 komentáře:

  1. Cha, tak tohle zrovna vím z domova (nebo si myslím, že vím, to je taky možnost...)Jedná se o Jeřáb břek, jeho plody způsobují běhavku, zvracení a bolesti hlavy (zkrátka lehká otrava), což nepříteli určitě moc neprospěje...
    No a co se léčby týče, tak ho doma používáme na problémy s močovými cestami a na vysoký tlak. Vím ale i, že si z plodů někteří dělají masti na klouby, upravuje hormonální funkce u žen a někdo pije i čaj při nachlazení (horní cesty dýchací) - tady je osobně preferuji spíše bezinky

    OdpovědětVymazat
  2. I přes rozsáhlé pátrání jsem toho moc nenalezla, takže si tím nejsem vůbec jistá,ale zkusím to.
    1) Jeřáb břek
    2) Čerstvé, ve větším množstí způsobují průjem nebo zvracení
    3) Po tepelné úpravě pomáhají léčit především trávicí ústrojí

    OdpovědětVymazat