13. února 2015

Iluze pro Věnceslava

Sliby se dávají a voda teče?


Porucha motoru byla závažnější, než se prve zdálo. Na rozžhavený železný válec, v němž se jako namodralá třpytivá voda mísily denní i noční sny veškerého tvorstva vesmíru, pravidelně se syčením dopadaly krůpěje potu. Pojďme sledovat slané kapky proti proudu jejich dráhy. Dlouho nic neuvidíme. Až náhle se vedle kuliček mořské vody objevilo bílé chmýří. Opusťme vodnatou cestu a vnořme se do příjemné, měkké běloby. Čím dál hustější chmýří již připomíná důmyslně propletené nitky perského koberce. Teď se mihlo cosi černého! A zase! A zase! Zpomalme. Hle! Přátelsky na nás cení svá zubiska a nožkama mává bleška. Nebo veška? Nikdy to nepoznám. Raději vyplujme na bílou hladinu. Oceánské příšery se sice tvářily přívětivě, leč nepodceňovat. Ale co to? My se neplavíme po bílém perském koberci! Koberce přece nevyrůstají z mužské tváře a neovíjí se okolo pasu jako kýlový pás stahující již tak ohromný pupek. Vážení, stali jsme se obětí autora. Toť on! Toť muž, na němž nyní leží břímě přistání Imaginariovi lodi. Podaří se mu motor původně určený pro lesný kolesový traktor čili lakatoš ergo LKT zprovoznit?

Hola hej! Přišel farmář Grey!
Dobře v souvislosti s poslední kinovou událostí (Nevěřím, že tomu říkám událost, neb dle mého to není něco, čeho bych si všimla, kdyby každý na to neupozorňoval od rána do večera) to nezní tak nevinně a obávám se, že by ani nikdo nepoznal, že je to hláška drahého Médi Bédi. Ovšem pryč od těchto přízemností, neb dnes máme páťulínek a hned třináctého dne tohoto měsíce. Inu, neřekla bych, že byl katastrofou.




Autorka: Koshizuka

Dosti mne překvapilo, že vážená děvčata neznají někdejší hit internetu, ani neužila rozumu a negooglila jméno užité v textu a už vůbec neodhalila v básni písmena LKTŠ, neboli LaKaToŠ. Nu, byl to nejspíše prapodivný týden pro všechny. Ale jsem si jista, že příštích prémiových magických sedm bludišťáků získá každý.

Již vám delší čas přináším drobečky z dobrodružství kapitána Imaginaria a zároveň jste již někteří svěřili aetheru své vize kapitána. Dnes budete opět tvořit. Bude se jednat o literární FanArt (čti povídku) o velikosti 10 000 znaků včetně mezer (tzn. S mezerami) na Imaginaria. Co mu provedete či ho necháte provést je jen a jen na vás. Pokud si nepřejete tuto povídku následně uveřejnit na svém blogu, zasílejte na klubový mail a do předmětu napište Imaginarius.
Odvážní publikovatelé následně vloží odkaz na povídku na vlastním blogu sem do komentářů.




Melodie pro tuto páteční Iluzi byla pro tentokrát inspirací celé Iluze. Užijte si ji.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Tvořte, pište, fantazírujte a zase v pátek u kulatého stolku.


Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

9 komentářů:

  1. To bych mohla stihnout, když už budou ty prázdniny příští týden :) A jinak smím se drahá Maglaiz poptat jen, kdy budou opět aktuální výsledky v tabulce? :) Děkuji :3

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Milá Teo, vím, že už to trvá delší čas, jenomže já se neumím rozsekat na milion fungujících kousků. Momentálně mne VŠ a už ťukající učitelská praxe společně s přespříliš akčním štěnětem zaneprázdňují na nejvyšší možnou míru. Chce to prostě strpení, Klub Snílků je stále JEN neplacená volnočasová aktivita.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: To já naprosto chápu a nebylo to myšleno zle ani naštvaně :O Omlouvám se, jestli to tak vyznělo :( Já toho taky momentálně nemám nejmíň ve škole ještě před blížící se maturitou, tak ať je to brzy lepší :)

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: V pohodě. Jsem ráda, že alespoň někdo se zajímá a všímá si změn či naopak nezměn. Věz, že na to myslím každý den a snažím se urvat si chviličku času, abych cokoliv dodělala.

    OdpovědětVymazat
  5. To snad dám... Písmenka z minulé hádanky jsem našla, ale ta zkratka mi vůbec nedošla.(Poznámka pod čarou, zrovna jsem si pustila "The Promise", jdu na Klub a jakou skladbu tu nevidím )

    OdpovědětVymazat
  6. Tady je odkaz na moji malou povídkovou hříčku.. :) Snad se kapitán neurazí http://daletth.webnode.cz/news/hvezdne-dobrodruzstvi-kapitana-imaginaria/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem taky něco vytvořila, jen to nenazývám povídkou, ale prostě jen příběh... Kapitán vzducholodě...
    http://muj-svet-zdenina.blog.cz/1502/kapitan-vzducholode

    OdpovědětVymazat
  8. Jméno jsem si vygooglila, ale to je tak všechno Lakatoš mi nic neříká, tohle mě minulo.

    OdpovědětVymazat