7. února 2015

Iluze pro Vandu

Bez klobouku, bos
narazil si nos?


Křik a hvizdot vyplašil rodinku nebeských sardinek. Hemžení rukou a nohou po ráhnech úspěšně dokončilo svůj úkol. Plachty se schoulily a přimkly se k dřevu jako vyděšené děti ke své matce. Veselí zavládlo v plachtoví. "Krucinál!" Ovšem ne všichni zažívali pocit úspěchu. Ze zádi lodi se ozývaly nadávky různé hrubosti i hlasitosti, jež byly v přímé úměře se zvyšující se frekvencí cinkavých ran kovu o kov. "Zatracený krám! Prej Země se na to specializuje, prej zajděte za Peterem Šinálem, se v tom vyzná. Ani očko nenasadíš!" Ding, ding, DING! "Moji tchýni na něj! Mor ho!" A v této chvíli nejen kapitán, ale i celá posádka věděla, že přistání se na nějaký čas odkládá.

Ahoj plavčíci!
A opět zde máme překrásný pátek. A není překrásný pouze proto, že Maglaiz má za sebou semestr a tudíž prodloužený víkend, ale i proto že je zde opět Vaše SNAD oblíbená snící rubrika Imaginarius. Těší se doufám Vaší oblibě, ne?
Copak jste za ten týden prožili nového? Víte o tom, že prý pokud jste se za den, při nejhorším za týden něco nového nedozvěděli, nebo jste něco nového nezažili, neprožili, pak nežijete a vlastně ani neexistujete. Co myslíte? Je novost podmínkou života?

Ne, nebojte se, nebudu zde sáhodlouze povídat o tom, co si o tom myslím já (to zní hrozně, když si to tak po sobě člověk přečte nahlas!), naopak již právě nyní na Vás vrhám naši dávku iluzivna.



Je mi jasné, že by mne hezky hnaly duše méně pohádkově naladěné, proto jsem hledala a pátrala po dalším nějakém hezkém a příběhovým potenciálem nabité vizuálním soustu. Našla jsem! Dle mého nabízí obrázek hnedle několik otázek a na ně mne napadá hned několik odpovědí. Jsem zvědava, zda ve Vašich textech objevím ony otázky a odpovědi na ně stejné či podobné těm mým.

Autor: Real-SonkeS

Samozřejmě že minulá otázka se zabývala ekonomií. Chtěla jsem slyšet dvě jména: Robert Torrens a David Ricardo. Ohledně doby by mi postačilo i jen století, ale někteří pilní si dali na odpovědi záležet a přímo vrzli správný rok. A co se týče vysvětlení. Ano, jedná se o ekonomickou teorii opírající se o princip výroby s nejnižšími náklady (ne s největší rychlostí!) a následném obchodu. Nejčastěji se objevuje tato teorie ve vztahu ke dvěma zemím, ale prakticky je možné uskutečnit tento princip na jakékoliv úrovni obchodu.

Otázka již byla vlastně položena v záhlaví dnešní Iluze, ale já ji raději zopakuji a případně ještě napovím.

Nad čím se to rozčiloval neznámý hlas na zádi astrolodě? Nápověd je v jeho promluvě dost a dost, ale pro jistotu ještě jednu velkou nápovědu:


Loni
Kráčel
Teď ani
Škyt




Nějak mám poslední dobou problém vyhledat hudbu, která by mi k obrázkům a celkově k Iluzím zcela seděla. Nemáte ten pocit? Pokud ne, pak si gratuluji, že to umím tak hezky zamaskovat. Pokud ano, pak jsem špína chlap a měla bych s tím něco dělat. Co myslíte, co s tím?

Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.




V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Unafená jdu do svých komnat a Vy byste měli jít také, neb nápady na texty by měly být chvíli v inkubaci.


Hoj ahoj!
Vaše werichofilka tetka Maglaiz



"... epochy a staletí jsou ony mžiky na jevišti, kdy vlastní ucho se diví, co vlastní huba povídá..."

2 komentáře:

  1. Řekla bych, že se jedná o toho náčelníka Petera Šinála?

    OdpovědětVymazat
  2. Hlas se nejspíš rozčiloval nad mizerným rybářským prutem. Někdo si ho pořídil na Zemi a krám nefunguje, jak by měl :)

    OdpovědětVymazat