16. dubna 2013

Týden šedesátý třetí - Od kolébky do hrobu

Lehký zásek způsobený praktickou maturitou způsobil, že jsem na TT (znovu) zcela zpomněla, ale praktická je za mnou, tak už by se to snad stát nemělo. :)
Na poslední chvíli sde mi tu zjevila báseň od [Zdeniny], která si zjevně jediná vyšetří alespoň trochu času na nějaké to snění. Ačkoli se jí (jak jsem pochopila z úvodu) moc nezdála, musím se přiznat, že se mi líbí. I když jsem původně při jménu Áda myslela Hitlera.. :D

Člověk se narodí a po čase znovu umírá. Co se ale děje mezi tím? Kolik kolébek a hrobů kdy naše duše navštívila a navštíví? Není to traumatizující pořád se rodit a umírat? Prožívat všechny strasti mládí, starosti dospívání a sháňky kolem (ne)potřebých věcí? Jak zvláštní se nám svět může zdát. Pochmurný a smutný. Nová jáma na další tělo...

Připomínám, že nezáleží na tom, jaké příspěvky mi zašlete. Svá díla můžete posílat na klubový mail klub.snilku@email.cz nebo vkládat v podobě odkazu pod tento článek. Na stáří vašeho díla vůbec nezáleží. Jsem zvědavá na všechny vaše výtvory a výplody a jistě nejsem sama. Byly časy, kdy mi chodily i obrázky, tak se chopte štětce a začněte malovat. :)
Nebudou-li vaše díla k současnému, ale k některému z předešlých TT, pošlete mi prosím dílko nebo odkaz a něj s patřičným zařazením na mail a já odkaz s vaším jménem velmi ráda přetvořím. :)

Báseň od Zdeniny:

Vražda, smrt, zabití

Vzduchem se bleskne čepel,
muž má v srdci skalpel,
kolem proběhne Áda,
lidé zvolají: vražda.

Krev proudem teče,
Áda ochutnala rajče,
dívá se na mord,
lidé zvolají: smrt.

...

1 komentář: