29. srpna 2022

Téma týdne 116 - Černá

 K tématu Za hranicemi přispěla Starling.

Milí Snílci,

tuhle mě napadlo, jak rozporuplná barva je černá.

Černá vlajka, černý flór, znamení něčeho zlého. Popis Mordoru jako Černé země neslibuje žádnou dovolenkovou destinaci. Černé jsou oharky, spáleniště, černá plíseň.

A pak tu máme černou elegantní třeba na večerních šatech. Černou moderní, vzpomínám, jak jsem po období počítačů, klávesnic a monitorů v podivně šedavé poprvé viděla černý a připadal mi jako vrchol vší technologie. Černý pásek v bojových uměních. Černé kafe, černý čaj.

Jaká je černá pro vás?


Na všechny nápady se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz. Vítám prózu, básně, fotky, obrázky, ruční práce, písně, však už to znáte.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

A teď to nejdůležitější: příspěvek Starling!

"Vždycky mě uchvátí tato fotka. Jela jsem tehdy do Londýna a úplně mě uchvátila obloha okolo větrných elektráren. Přišla jsem si před hranici jiného světa, který se teprve probouzí."


Obloha na fotce je nádherná. Inu, dobré světlo dokáže kouzla i s obyčejnou scenérií.


Užívejte zbytku prázdnin


Alissa

3 komentáře:

  1. Tak ještě týden na přemýšlení, ano?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste mame tyden? Stale premyslim, co udelat. Jen jsem si narazila kostrc na bruslich, tak nemuzu vubec sedet na zidli pri kresleni.

      Vymazat
    2. Určitě, není spěch. Přeju brzké uzdravení :)

      Vymazat