23. srpna 2022

Vzducholoď padesátá šestá

 Hlídka ve vraním hnízdě se napůl probrala z dřímoty a zamžourala rozpáleným vzduchem k obzoru. "Co to, tamto..." zabručela ospale. "To je zas nějaká... Ne, není!" Vyskočila a napínala zraky. "To je... to je snílek na obzoru! Kormidelníku, změna kurzu!"

Milí Snílci,

ve vstupní hale čeká zájemce o členství, což celou posádku velmi těší. V letním režimu se vstupní prohlídky ujmou Raja a Alissa. Pojďme se tedy podívat na blog Starling:

Co nám o sobě řekla: Ráda se zúčastňuji komunity tvorilcu, okukuju a čtu rada příspěvky ostatních tvůrců. Myslím, že bych i já mohla přispět něčím ze své tvorby.

A co na to posádka:

Alissa: První dojem? Výtečný. Přehledné, zasněné, nekřiklavé, tady se mi bude líbit!

Starling kreslí, maluje, modeluje (ve více než jednom významu), fotí, fantazie a snů má zjevně zásobu. Její blog je bezpochyby autorský, k čemuž mám jen dvě drobné poznámky:

Zaprvé, nikde nevidím autora Tvého profilového obrázku.

Zadruhé, obálky knížek. Fotka knížky potřebuje zdroj, třeba tahle, pokud není Tvoje. A pak jsou obrázky (jako tady), o kterých si myslím, že původně pocházejí od nakladatelství, které dotyčné knížky vydalo. I tam by bylo fajn přidat odkaz na zdroj, nebo přinejmenším napsat autora a titul knížky.

A nebo samozřejmě elegantní řešení, vyfotit si knížku sama :)

Další obsah je ryze snílčí, ať už kresby, 3D modelování nebo jiné kreativní techniky.

Opatrné prosba čtenářská - ráda bych si přečetla víc. Když vidím malbu, zajímá mě, jak se ti pracovalo, proč sis vybrala zrovna tenhle motiv nebo třeba cos u toho poslouchala. Zmínilas grafický program, ve kterém se ti dobře pracuje, to by určitě nejednoho výtvarníka zaujalo. Neznám použitou modelovací hmotu a ráda si rozšířím obzory. A vyřezávání do skla zní skvěle! 

Závěrem: za mě ANO.


Raja: Sama za sebe bych určitě napsala, že blog má příjemný vzhled. Nevidím tam žádné dráždivé barvy, nic tam nebliká. Dále musím ocenit velice přehledné menu. Je tam vše důležité a nic zbytečného navíc.

Starling maluje krásné obrázky. Dále se věnuje fotografování, grafice a modelování.  A tady v Klubu snílků jsme rádi za každého tvořivého a kreativního člověka. Ale podobně jako Alissa, i já bych se přimluvila za to, že by bylo dobře, kdyby se čtenář mohl dozvědět o jejích dílech víc. Nemusí tam být celý výrobní postup. Stačilo by opravdu jen pár vět. Jaká byla použitá technika, co jí inspirovalo, jaký má vztah k tomu, co vytvořila… prostě cokoliv, co jí k tomu napadne. Něco, čím by svou tvorbu přiblížila druhým lidem.

Jinak si myslím, že Starling je přesně ta osoba, která by mezi nás mohla skvěle zapadnout.

Takže ta mě také:  ANO

3 komentáře:

  1. Ahoj, dekuju za prijeti. .)
    Osobne nerada pouzivam na svem blogu osobni fotku (blog ma byt anonymni), proto tam mam vlci bohyni z mangy, kterou jsem cetla. .)

    Veskere obrazky beru z databaze knih goodreads.com, jelikoz si tam sama delam zaznamy. Obrazky koresponduji se stejnou fotkou jakou mam na ctecce (jen je to cernobila verze). Autory opravim, pridam i odkaz na goodreads pokud to staci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí. Tady opravdu jde jen o to, že ty zdroje nejsou uvedené. Je to jen takový detail, který jde snadno napravit. :-)

      Vymazat
    2. Přesně jak píše Raja, naprosto chápu anonymní blog, jen mi tam chybí odkaz na zdroj - v neposlední řadě proto, aby se zájemci dotyčný šikovný umělec dobře hledal :)

      Vymazat