13. května 2021

Creatio - 6. kreslení do hudby (Pražský výběr - Člověk bez talentu)

Dobrý den, milí snílci. Je to už velice dlouho, co jsem naposledy v Creatiu zveřejnila nějaký obrázek inspirovaný nějakou melodií. Tentokrát jsem si zvolila píseň Člověk bez talentu od kapely Pražský výběr. Vím že je to poněkud netradiční volba, ale níže se dozvíte, jak jsem k ní došla...

Víte, já už jsem se tak nějak dostala do bodu, že automaticky mám touhu prokrastinovat, kdykoliv pomyslím na to, že bych měla začít pracovat na článku do Creatia. A někdy to dělám i způsobem, který překvapí i mě. Třeba tentokrát mě potkala ta nehoda, že jsem si pouštěla jednu píseň od Pražského výběru za druhou. Je to kapela, kterou vlastně moc nemusím. Ale u skladby "Člověk bez talentu" jsem tak nějak zakotvila. Asi je to tak trochu moje téma. A pak mě napadlo, co kdybych se ji pokusila nakreslit? A hned, jakmile mi projela hlavou projela ta myšlenka, přepadl mě akutní záchvat inspirace. Doslova jsem běžela pro pastelky a ryla jsem do papíru to, co jsem viděla svým vnitřním zrakem.

Často se stává, že když se pokouším kreslit hudbu, málokdy jsem spokojená, protože výsledek buď nevypadá tak, jak měl původně vypadat, nebo tam něco chybí nebo přebývá. Důvodem je asi nedokonalé naladění na tu píseň. Ale u tohoto výtvoru mám pocit, že se mi podařilo vystihnout všechny tóny, všechny nástroje, jistou ostrost, žhavost i kudrnatost té melodie. Jestli je to ale pravda, to musíte posoudit sami...


Pokud jste členy Klubu snílků, můžete také tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma "Upíři". Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Nezapomeňte se také zúčastnit soutěže „Poznej stavební sloh. 

S přáním hezkého zbytku týdne Raja Luthriela

Žádné komentáře:

Okomentovat