28. listopadu 2019

Creatio - Indiánská mandala a Modrá mandala

Dobrý den, milí snílci. Dnešní čtvrtek je určen pro díla snílků. Jak už jsem si zmínila předminule, Illiniel nám poslala do Creatia čtyři obrázky Mandal. Vlastně jsou to první poslané kresby za celou mou kariéru v Klubu snílků, které nebyly kreslené na tabletu. :-)
Rozhodla jsem se, že teď zveřejním první dva, a příští měsíc ty další.


A co nám o nich jejich autorka píše?

Ahoj,
díky za Tvou statečnost, trpělivost a kreativitu, s jakou se staráš o rubriku Creatio, ačkoliv se my Snílci chováme poslední dobou spíše jak leklé ryby a neposíláme pořádně žádné příspěvky. Věř, že Tvé články s radostí sleduji a čtu, jen najít čas na poslání vlastních příspěvků do rubriky nějak nezvládám. Konečně jsem se však dokopala a zároveň i odhodlala, po tvé opakované výzvě, poslat prozatím alespoň mandaly, které jsem kdysi malovala jako součást své maturitní práce z dějin výtvarného umění. Spolu s obrázky posílám i odkazy na dva články na mém blogu, kde je sepsané povídání, které jsem na téma mandal a těchto mých konkrétních obrázků měla před maturitní komisí. Jestli to nějak použiješ do článku nebo ne, nechám na Tobě.
Měj se krásně a díky za Tvou práci
Pomněnka

Název: Mandaly - malby v kruhu
Technika: akrylové barvy na plátně
Praktická část maturitní práce z Dějin výtvarného umění



Myslím, že se mandaly velice povedly. Sama je taky vytvářím... No, v mém případě spíš rýsuju. Inspirovalo mě to k mým vlastním od ruky kresleným prvkům.

***

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete své výtvory zasílat na email klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište "Creatio",(pokud to bude do soutěže, tak "Creatio - soutěž") do e-mailu název a popis výtvoru a na konci se prosím podepiš, pokud se tvé blogové jméno nějak výrazně liší od toho e-mailového.

Do komentářů, ale i e-mailem můžete také psát i náměty na hudbu, kterou mám nakreslit já.

Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách či nějakou mandalu, kterou jste vybarvili anebo i předkreslili. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.

Co se týče toho malířského kvízu, tak si uvědomuji, že jsem vám nenapsala, do kdy máte psát své odpovědi. Musím to hned napravit. Představuji si to tak to 19. prosince. A připíšu to i do toho minulého článku. Děkuji za pochopení.

Žádné komentáře:

Okomentovat