18. listopadu 2019

Téma týdne 44 - Vrátit čas

Martinův bílý kůň zatím nikoho neinspiroval.



Milí Snílci,

zahnízdila se vám někdy v hlavě myšlenka, jaké důsledky by mělo, kdyby se nějaká událost ve vaší minulosti stala jinak nebo nestala vůbec? Pro psavce a snílky je to dozajista zajímavé cvičení, když putujete po příčinách a následcích až ke konečnému závěru. (Já jsem si třeba tuhle uvědomila, že kdybych si v šestnácti vybrala jiný zážitkový kurz, dneska bych velmi pravděpodobně bydlela v jiném kraji.)

A co kdybyste měli možnost vrátit čas a něco změnit?
Šli byste do toho?
Na jak velkou změnu byste si troufli?
A byli byste to nakonec pořád vy? Nebo by z vás byl pod vlivem okolností někdo jiný?

Zasahovat do minulosti, i kdyby nakrásně něco takového bylo možné, není žádná legrace, o tom se zmiňuje J. K. Rowling v Harrym Potterovi (taky nechápete, jak Hermioně mohl celý rok procházet ten trik s obracečem času?), Meg Cabot v předposledním Mediátorovi, narazíte na tom v seriálu Doctor Who a v dlouhatánské řadě dalších příběhů. Cestovatelé časem jsou nesmírně oblíbené a variabilní téma, byť někteří autoři si s důsledky pro budoucnost hlavu příliš nelámou.

Jak byste to pojali vy?

Mějte kreativní týden!

Alissa


Post scriptum: U nás to letos s bílým koněm byla bída, byl to spíš bílý shetlandský poník, kterému se zpožďuje kalendář, ale což, alespoň zhruba.
Ale celý týden jsem napjatě čekala, jestli někdo povolá do služby jezdce Apokalypsy (alespoň toho jednoho, který jede na bílém koni), nebo naopak Truhlíka, na kterém jezdí Smrť z pera páně Pratchetta. Nebo Stínovlase? Marenga?

Mno, já vám alespoň ukážu, jak (leckterý) na pohled bílý kůň vypadá zblízka, ano?






Žádné komentáře:

Okomentovat