19. září 2019

Creatio - V antistresových omalovánkách

Zdravím vás, milí snílci a snílkyně. Přiznám se vám rovnou. Tento čtvrtek přišel tak rychle, že jsem si ani nestihla připravit nějaký článek. A protože mi žádný z vás nic neposlal, tak jsem v rychlosti ve svých šuplících hledala, jestli tam není, nějaký zajímavý obrázek, který bych tu mohla zveřejnit. A našla jsem své antistresové omalovánky. A tak jsem si řekla: Proč ne?


Já jsem si totiž kdysi v Prioru koupila antistresové omalovánky. Vždycky jsem chtěla nějaké vlastnit. Plánovala jsem si, že si tam budu každý den vybarvovat. To, že se mi to tu válí už rok a mám hotové jen dva obrázky, je věc jiná. Aspoň ušetřím za nové.

Tohle je hned první a úvodní obrázek. Ten mě bavil a myslím, že je i povedenější. Víte proč? Protože jsem byla ještě nadšená, a proto se mi podařil vybarvit během týdne. Měla jsem tudíž při tom podobné naladění. Zkrátka vypadá harmoničtější.


Zato tohle mi trvalo půl roku. A když mi bylo horko, kreslila jsem převážně studenými barvami. Když mi byla zima, tak zase těmi teplými. Zkrátka bordel, i když to ve výsledku není zase tak špatné. Aspoň víte, že i na to jdou antistresové omalovánky využít. Věc, co člověku aktuálně chybí, to si může vykompenzovat i vybarvováním kytiček a lístečků.


A co vy a antistresové omalovánky? Měli jste někdy nějaké? Jsou pro vás relax, anebo vás rozčiluje to namáhání se s maličkými políčky, která jsou evidentně užší, než hrot vaší pastelky? Klidně se svěřte.

***

Pokud jste členy Klubu snílků a chcete, aby se vaše obrázky objevily v příštím článku, pošlete je na email klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište "Creatio", do emailu název a popis výtvoru a na konci se prosím podepiš. Stačí přezdívka, pod kterou tě známe.
Do komentářů též můžete psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. Anebo vy můžete nakreslit svojí oblíbenou píseň a pak poslat. Docela by mě zajímalo, jak vy vnímáte různé druhy melodií, hudebních nástrojů a celkovou atmosféru skladby.

A nakonec, kdybyste měli nějaký návrh, jak rubriku Creatio ještě více vylepšit nebo vám tu něco chybí, nebojte se to zmínit v komentářích. Já vám vyjdu vstříc, pokud to bude jen trošku možné. Jakékoliv názory vítány.

3 komentáře:

  1. Dva za rok? Klid, já mám dva za tři roky. A vůbec se u nich nezrelaxuju, protože se pořád nervuju s tím, aby to bylo hezký
    (Počkat. Teď jsem se šla podívat a ten druhej ještě ani nemám hotovej. Ha, trumfněte mě někdo, schválně )

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem dlouho chtěla své a pořídila jsem si je v době, kdy si začal čmárat malý - on si vybarvuje, já si vybarvuju a jsme spokojeni oba. Předtím jsem si vybarvovala v práci během velmi náročných hovorů s prapodivnými klienty, omalovánky jsme si s kolegyni tiskly přímo v práci. A preferuji rovnováhu mezi malinkými a většími plochami - na každé stránce chci oboje.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: No, je pravda, že za ten rok jsem nestihla dva, ale dva a půl. Plánuji teď vybarvovat více. Asi dodělám třetí a rozdělám čtvrtý a pak to zase na nějaký čas ztratím.[2]: Nojo, to máš pravdu. Někdy ty větší plochy nejsou k zahození. Někdy člověk prostě nemá náladu na nějakou piplačku.

    OdpovědětVymazat