12. května 2015

Vzducholoď čtyřicátá první

Příjemný večer všem snícím bytostem.

Dnes jsme si na nováčky výjimečně posvítily jen ve dvou. Doba je zlá, lidi nejsou, článek se lehce opozdil a nám se už nechtělo nechávat vás čekat. A pak, jelikož nováčci jsou taky jenom dva a celkem bezproblémoví, troufly jsme si uskromnit se v počtech. Snad nám to nebudete mít za zlé, kdyžtak se o
zvěte.

Pokud se k nám i vy chcete přihlásit nebo jen slyšet pár názorů na to, jak na tom se svým blogem jste, jsme tu pro vás každý měsíc, směle se zapisujte. Těšíme se na vás ;)

Za Klub Snílků M. Phoenix a Dorka Jeseňská


1) Hunter - the-hunter.blog.cz - ANO
Protože umím snít; a nejen to. Baví mě dávat snům hmotnou podobu, nechat je zkondenzovat do slov, vyprávět příběhy. Blog je pro mě způsob, jak to, co vyprávím, snadno dostat k lidem - a Klub snílků, doufám, pomůže mně samotné poznat podobně zaměřené, snící a tvořící hlavy.
M.: Mně se to líbí. Blog má příjemný vzhled - ta dvě menu mi tedy přijdou možná trochu zbytečná a myslím si, že ty horní odkazy by se v klidu daly přidat do bočního sloupku, jelikož ten není dlouhý a jeho font se mi líbí mnohem víc, ale jinak je to super - obsah super, autorský, dobře psaný (chtě nechtě jsem se začetla do jednoho kusu povídky a kdybych na to měla čas, jistě by mě to bavilo), jede na kvalitu vlastního textu a nezabíjí ho tuctovými kolážovitými bannery, jak je v blogosféře podle mě celkem nemilým zvykem. Nikde nic k vytknutí, snad jen že je škoda a nepraktičnost mít na hlavní stránce jen jeden článek a nutit čtenáře, aby ty další lovili v archivu. Jinak ale nemám výhrad a těším se, co dobrého tvoje členství oběma stranám přinese :) ANO.
Dorka Jeseňská: Svätá klávesnica! Kvôli niekoľkým blogerským nezbedníkom, s ktorými som mala tú česť mi nedá neopýtať sa jednu vec. Že to zdrojovanie až tak nebolí? Pekný snílkovský blog, ktorý je dokonca aj prehľadný a samotné zdroje nejde prehliadnuť. Myslím si, že patríš na palubu snílkovskej vzducholode. ANO.

2) Zkušený ďábel - radyzkusenehodabla.blog.cz - ANO
Inspirován knihou "Rady zkušeného ďábla" od C. S. Lewise jsem se rozhodl psát fanfiction a pokračovat tak ve Zmarchrobových radách ve formě blogu. V Klubu snílků jsem již členem pod přezdívkou D@ve, nicméně si myslím, že Zkušený ďábel může být pro KS také obohacením :)
M.: Asi to má nějaký vnitřní smysl a koncept, mně ale čistě z blogu bohužel není zřejmý. I když jsem se několikrát pokusila se začíst a odněkud to uchopit za pačesy, nepodařilo se mi to ani u jednoho článku. Občas v textu nacházím překlepy nebo gramatické nepěknosti, které tomu nepřidávají, jako třeba:"I kdyby jsme jako lvové bili o mříže,..." (z toho mi prostě vstávají chlupy i tam, kde je nemám), ale hlavně to bude tím tématem, které mi není jasné a nepochopím ho ani z profilu. Kdo je Tasemník? O čem je ten blog? Jsem možná kulturní barbar a ignorant, ale takových nás bohužel bude spousta a je třeba s tím počítat. Kdybych se nakonec nepodívala na tvůj důvod přihlášení, nepřišla bych na to, a je třeba si uvědomit, že běžný návštěvník ten popisek nikde neuvidí, což považuji za zásadní chybu. Kdyby tohle odůvodnění stálo v profilu či mottu, tak by to hned vrhlo na celou věc o dost jiné světlo. Za vadu na kráse považuju i ten nepříliš zajímavě vyvedený název blogu. Mít to nějakým zajímavým fontem napsanou hlavičku, hned by to vypadalo víc profi. Ostatně celý ten blog vypadá jako že si s jeho nastavením nikdo až tak moc práce nedal - má-li působit tajemně, originálně a pekelně, pak takové tuctové a nudné věci jako Zpráva autorovi nebo Odběr novinek působí jako cihla do čumáku, stejně jako ostatně i odkaz na Profil. Jistě by to šlo vyřešit originálněji. Nicméně to, že mi něco nesedne do vkusu, neznamená, že se na to neumím podívat nezaujatýma očima. Jakožto fanfiction si myslím, že si to tu svoje místo najít může a někoho by to možná i bavilo číst, proč ne. Jelikož coby autor už členem Klubu jsi, nemám obavy o to, zda bude někdo s takovým blogem přispívat - vím, že bude. Jen si myslím, že by si tito potenciální čtenáři zasloužili na blogu najít viditelné vysvětlení, o co to tu šmarja jde. Ale jinak ANO.
Dorka Jeseňská: Neviem na koľko je to šťastný výber témy blogu, keďže je dosť otázne koľko ľudí vie o čom je vôbec reč. No z druhej strany tie úvahy/listy sú zaujímavé.
Avšak bez tvojho opisu priloženom k prihláške by som sotva vedela koľká bije. V tom sa teda pridávam k M..
No a tak celkom som nepochopila aký zmysel má ten obrázok viac menej "skrytý" v zápätí.
Okrem toho bacha na aktivitu. Článok raz do mesiaca síce pre niekoho nemusí byť až taká katastrofa, len aby sa ten odstup medzi nimi časom nerozšíril. Z druhej strany som si nevšimla nič, čo by porušovalo pravidlá klubu, takže za mňa ÁNO.

Na viděnou příště!



Žádné komentáře:

Okomentovat