3. května 2015

Iluze pro Zmikunda

Štěstěno, ty ženo povětrná! Nikde nemáš stání a každý touží mít tě navěky.


Bouře se ozývala čím dál blíže. Zleva se ke hvězdnému korábu, jež se nyní zdál drobounkou bárkou, ohromný temný mrak. Souboj Goliáše s titěrným Davidem je na spadnutí. Akorát že Goliáš se jmenuje Černá smrt a David je rozložen do několika mužů nepodobných si stářím natož tváří, až tedy na Hernajse a Kurňajse, kteří pobíhají z přídě na záď a ze zádi na příď, pokaždé se potkají uprostřed lodi a vymění si hlasité "Hernajs!" a "Kurňajs!".
Mistr Sádlo mizí do podpalubí s prohlášením, že ještě zkusí namazat zařízení navijáku. Ovšem posádce bylo jasné, že se zavře do kotelny a bude po celou dobu lovu nasávat zajdr. A vůbec mu nebude vadit, že se vlastně zajdr píše cider.

Hola hej!
Všimli jste si, že většina neformálních pozdravů začíná na h? Čím to asi je? Co ve vás vyvolává hláska h? Klid? Přátelství? Lásku? Energii?
Když jsme u té energie, rozhodně dnes nezanedbejte Iluzi, jelikož již více energická a napnelismem nacpaná nebude. To prostě už nejde.


Autor: derekpotter



Jako obvykle přišel i dnes čas na regulérní sběr bludišťáků. Ničeho se nebojte a své klávesnice nažhavte.
Svatý Jura vám, koukám, nedal vůbec nijak zabrat, proto vězte, že kdo řekl "1) socha/bazilika/klášter a 2) skauting/skaut" má v kapse dva bludišťáky.


Jednoho bludišťáka bude mít u mne ten, kdož mi zodpoví, odkud se vzal dnešní adresát Iluze (Zmikund) a hláška "Se stim smiř!".

Otázky mimo mísu, ale se stejným cibulovým vzorem: Znáte Zmikunda a jeho "rodinu"? Pravidelně se s ní stýkáte?



Zvláště druhý obrázek dnes vyvolal mezi vámi značné pozdvižení a u hudby tomu nebude jinak, neb taktovky se chopil slavný André Rieu. Kdo nezná, doplní hudební vzdělání. Zvláště pak si dohledá souvislost s Anthony Hopkinsem.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Hoj ahoj! Se stim smiřte!
Vaše tetka Maglaiz

5 komentářů:

  1. Já mám Fortunu navěky spojenou s Enigmou. <3Nechápu, proč má místo taktovky v rukách ty housle. To nemůže být moc pohodlné

    OdpovědětVymazat
  2. Já to našla na Opráski sčeskí historje

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Tohle je zrovna z obrovského koncertu z jeho rodiště, Maastrichu, to byly vždy tak minimálně dvouhodinové koncerty a André je nejen dirigent, ale i skladatel a hudebník a před "O Fortuna" právě měl, tuším, nějaký valčík a hrál na housle. Myslím si, že André byl zrovna v muzikálním rauši, takže mu housle asi ani nevadily

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo by dnes neznal Opráski...
    Cthulhu potěšil, pár dnů zpátky jsem dočetla Hohlbeinova Čaroděje ze Salemu, třeba mě něco k sepsání napadne

    OdpovědětVymazat
  5. Málem by mi to uteklo, ten čas letí, to je hrůza...Zmikund je nejvtipnější liška podšitá z Oprásků sčeskí historije A jo, s jeho rodinou se docela často stýkám (Nemluvě o tom, že má ten zrzoun svátek, alespoň podle našeho kalendáře, na moje narozeniny. Nebo že bych spíš já měla narozeniny na jeho svátek? Hmm... )

    OdpovědětVymazat