3. května 2015

Interestio pro květnové žvýkání

Hou-ha-hou
Březen - za kamna vlezem, jak hovoří stará pranostika. My jsme si dovolili tuto moudrost trochu přeonačit. Dalo to trochu křičení, bušení kladivem a máchání sekerou, ale nakonec se nám podařilo poskládat nesourodé dílky puzzle do sebe. A tudíž ode dneška se bude ve vodách internetových říkat: Březen - na libere vlezem! Duben - ještě tam budem, nám nijak vrásky nečiní, ale co s tím květnem, vážení? Dokázali byste vymyslet stejně krátkou a pro Libere výstižnou pranostiku?

Ovšem na úvod i méně příjemné záležitosti. Jak jste si už všimli, hledáme správce. Samozřejmě nejen pro rubriky Photo a Creatio. Jsme otevřeni jakékoliv pomoci. Pokud máte nápad na vlastní rubriku, nebojte se jej nám sdělit.


Ovšem nyní se už pojďme namotivovat na zítra začínající nový rozkvetlý týden. Dnes nám na lístcích, útržcích, pohlednicích a telegramech (ano, celé České republice sice už telegram nemůže přijít, ale Snílkům může chodit cokoliv, neb Snílci jsou cháska neposlušná a v rozletu neomezená) přilnulo mnoho velice zajímavých a pestrobarevných motýlů se skutečně interesantními zprávami z domova i ze světa. Zkrátka k poobědové nedělní kávičce to pravé. Nuže, pojďme si zamlsat, nasát dobrou náladu a s úsměvem vykročit do nového možnostmi nabitého týdne. S naším Interestiem bude jedině báječný!


Poetično
Chcete-li si tiše zavzpomínat na bělostný třpyt zimy a zasnít se, určitě vám Jehane svou Zasně(že)nou k takovéto náladě jedině pomůže. Pro milovníky jara, kteří již rádi hodí bílé peklo za hlavu si Jehane připravila další laskominu Po větru. Zavoní jaro i u vás?


Knihomolna
Lenny se podívala na zoubek klasice sci-fi žánru - Já, robot od Isaaca Asimova. Nejenom, že vám sbírku povídek představí, také zkonfrontuje se současným stavem vědecko-technického pokroku a sama se nakonec proti Asimovi postaví. Můžeme s ní souhlasit, můžeme s ní také nesouhlasit - na kterou stranu přátelské barikády se postavíte?

Příběhy
Příběh o vodě, znalostech a dovednostech Umíš plavat? vám povypráví V. A co vy? Umíte plavat? Nil je sice daleko, ale jinou řeku máte dozajista docela blizoučko.

Cestou necestou
M.Phoenix nám opět utekla do Anglie - jakápak byla cesta a co tam nyní vyvádí? Čtěte a zírejte!
Annika se podělila o zážitky Eigasai - festivalu japonských filmů. A bylo to opravdu zajímavé.
Opti-Mystique již nějaký ten pátek studuje vysokou školu a jelikož je poněkud z daleko, musí v univerzitním městě i bydlet. Pro nás se zamyslela nad vskutku shakespearovskou otázkou kolej, nebo byt? Kdopak asi zvítězil? Uzavírejte sázky!
Zdeňka M. je mediální hvězda! Vyšel s ní totiž rozhovor na Srdci blogu.
Byli jste už na autorském čtení? A četli jste sami svou tvorbu? Dragilia už má za sebou premiéru. Jaké to asi bylo?

Píchy, píchy - umřu smíchy!
Monica Otmili ukazuje výsledek (nejen) svého snažení v rámci projektu Společnýma rukama. Také nabízí možnost se něco ze šitého šperku přiučit a opět se pochlubila třemi velikány ze své sbírky. Vyzvěte Monicu na výtvarný souboj a ukažte nám svůj um - Interestio se vámi bude hrdě chlubit!

Na mysli, srdci i jazyku
Březen byl měsícem čtenářů a početná čtenářská obec měla smutek, který se dotknul i drahého Imaginaria - Fantaghira se nám rozpovídala o setkání se Zeměplochou.
Jsme klub minimálně česko-slovenský, a tak nás velmi těší, že můžeme prohlásit, že jest v našich řadách Elizabeth, která nás zavede do světa slovenských nářečí. Nepoznáváte v některých slovech nějaký náš český dialekt? I v tomto můžeme vidět, že Češi a Slováci mají k sobě blízko.

Trocha historie nikoho nezabije
Upíry milují všichni - ať už kvůli hrůze, kterou nahánějí, nebo kvůli třpytivému seladonu. Dozajista také nenechá nikoho chladným jméno Bram Stoker a román Dracula. Jenomže upír-aristokrat se ve Stokerově hlavě nezrodil. On totiž skutečně existoval a k jeho místu výskytu to rozhodně není daleko!

Připravte popkorn! Film začíná.
Kelly nám představuje Dračí srdce 3. Jak se tvůrcům podařilo navázat na legendární jedničku?


A nesnílkovské bonusy pro všechna individua.

Zůstaňte organizovaní a znalí angličtiny! V obém vám vypomůže slečna Jen.




Tak, to je pro dnešek vše! Našli jste svůj článek v dnešním Interestiu a chcete se s tím pochlubit svým čtenářům? Dejte si na blog nebo přímo do vybraného článku naši interesantní ikonku ;) V každém Interestiu vychází nová verze s odkazem vedoucím přímo na toto konkrétní Interestio, aby vás tu vaši čtenáři dobře našli.

1 komentář:

  1. Ach, ďakujem za zdieľanie, tiež za to, že vás môj článok zaujal. :)

    OdpovědětVymazat