22. května 2015

Iluze pro Émila Zolu

Lov začíná...

[]

Poslední Dalekozraký se zíváním zavřel poklop vstupu do podpalubí. Námořníci skasali plachty a nyní všichni, do posledního muže, vyčkávají u navijáků. Kapitán Imaginarius se ujal kormidla. Zprudka vrazil do rukojeti, počítal otáčky a náhle zběsilou rotaci zarazil. V téže době se loď energicky zhoupla a provedla čtvrteční piruetu. Dřevěná kráska s rybím ocasem teď vyděšeně hleděla na černější než černou temnotu, v níž sem tam problikávaly statické výboje. Náhle námořníkům začaly vstávat vlasy na hlavě.
"Tož to ňa Zup poser!" zaburácel trpaslík Ole Jmazal, jehož dlouhý vous se taktéž rozhodl podívat vzhůru. "Hovno vidim!" Ole Jmazal se odvrátil od přístroje na vrhání harpun, chopil se svých vousů, obtočil si je kolem krku a pod bradou zavázal na šik mašličku. Spokojeně se zazubil a opět se počal věnovat obsluze harpunovrhu se šíleným výrazem ve tváři.
"Připravte se!" zařval kapitán, jemuž se ani vlásek natož vous nepohnul, "Začíná to! A bude to bolet..."
Mračna se převalila přes Aberratio a řev mnoha statečných mužů zanikl v obludném pekelném rámusu bouře všech bouří.

Hola hej!
Vzali jsme si poněkud delší čas na oddech a hlavně na minulý úkol. I tak mne dosti udivuje, že na "Se stim smiř" zareagovalo tak málo Snílků. Nejspíše to měl být vzkaz, a tak se s tím tedy smiřuji a již si brousím zuby na další zapeklitý a přetěžký úkol. Zapotíte se milánkové, velice se zapotíte.


Autor: raysheaf

Autor: MariusBota

Pokud dobře sledujete Interestio, pak pro vás dnešní úkol nebude tak těžký, jak se může jevit, pokud jste však naši drahou rubriku v plenkách zcela ignorovali, nu, pak se modlete.


Ke kterému významnému městu se pojí pověst o upíří šlechtičně? A kdo jí byl? Jeden bludišťák čeká.



Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Hoj ahoj! Se stim smiřte!
Vaše tetka Maglaiz

4 komentáře:

  1. První obrázek je naprosto skvostný! Děkuji za tak krásný a inspirující výběr. Co se týče otázky, myslím, že by to mohl být Český Krumlov a kněžna Eleonora Amálie (von Schwanzenberg).

    OdpovědětVymazat
  2. Já už mám krásných 26 bludišťáků wow :O :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli se nemýlím, tím záhadným městem je Český Krumlov, přestože dle historických podkladů v něm Eleonora Amálie ze Schwarzenberka v době "svého českokrumlovského řádění" vůbec nepobývala.

    OdpovědětVymazat
  4. Eleonora Amálie ze Schwarzenberka byla udajne upirka, protoze pry na krumlovskem zamku chovala vlky a pit jejich mleko. A s touto legendou je tedy spojeno mesto Český Krumlov, kde byla "upiri princezna" pohrbena.

    OdpovědětVymazat