4. dubna 2015

Iluze pro Lví srdce

Tak na sebe vzájemně zíráme.


"Je mi líto, šéfe, s tímdle nic nesvedu," zaznělo dunivě z otevřeného chřtánu vzducholodi.
Děsivý verdikt znamenal jediné. Práci a ta snílčí posádce nikdy nebyla nijak sympatická. Znamenalo to probudit ze zimního spánku uremcané Dalekozraké, jejichž oči vidí na vesmírné míle daleko, a pořádně namasírovat pažní svaly, jelikož kotvy se neptají, co posádka dělala celou dobu. A taktéž bude muset jejich drahý kapitán Imaginarius, ještě do nedávna sužovaný strašlivou chorobou, zasednout spolu s důstojníky Hernajsem a Kurňajsem za stůl a počítat. Posádka sice nevěděla, co to znamená počítat, ale podle vyprávění starého mechanika mistra Sádlo to muselo být něco příšerného, co překoná i potomka třináctihlavé saně a chapadlovitého krakena. "Kéž by byl i jiný způsob přistání," povzdechla si posádka a jala si navzájem mnout pažní svalstvo.

Zdravíčko milí ospalci!
Jsem si zcela vědoma toho, že se rubrika Imaginarius potáhla černým flórem poněkud na delší čas, ale do celého koloběhu dění zasáhla osobní tragédie a první praxe. Proto mi dozajista prominete, když rovnou hupsnu na dnešní dávku iluzivna.

Autor: Sylar113


U tohoto oulovku musím podotknout, že není z mého rybářského prutu, ale z prutu naší drahé katovky (kat rodu ženského) M. Phoenix. Druhý obrázek už jest dílem mého rybářského umu, leč musím uznat, že milá M. je daleko lepším lovcem.

Autorka: yuumei


Jako obvykle přišel i dnes čas na regulérní sběr bludišťáků. Ničeho se nebojte a své klávesnice nažhavte. Pište na blog a do komentářů vložte odkaz, nebo rovnou do komentářů napište odpověď. Nikdo jiný než já komentáře opět neuvidí.


Dnešním úkolem je: Jakým jiným způsobem by mohla Imaginariova loď přistát na požadovaném místě?




Hudebním doprovodem na vskutku vznešený večer se nám stává již nám dobře známá firma BrunuhVille, která přišla se zajímavou melodií, o níž se domnívám, že by vašim uším neměla uniknout.

Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Zas a znova točí se svět a jelikož i Imaginarius je cyklická záležitost, i on musí mít svůj počátek a konec, jež se neustále střídají a dávají tak zaniknout a vzniknout věcem novým, a tudíž...


Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

1 komentář:

  1. Jak jinak by mohla vzducholoď přistát? Jasným upuštěním plynu z balónu... Třeba takhle:"Kapitáne, to přece nemůžete myslet vážně?!" zhrozil se první palubní důstojník.
    "Nikdy jsem nebyl vážnější. Musíme přistát!"
    "Ale, kapitáne..."
    "Začněte s vypouštěním!" zavelel zasmušile Imaginarius.
    Vzduchoplavci ho neochotně poslechli. S těžkým srdcem bocman otočil velkým, již notně zarezlým kolem, které otevřelo ventil vespod jejich balónu.
    S tichým zasyčením začaly ze vzniklého otvoru vytékat sny. Na okamžik zazářily na pozadí temné oblohy a pak nenávratně zmizely. Ty pečlivě posbírané, opatrované sny, které je držely ve vzduchu takovou dobu...
    Vzducholoď začala pomalu klesat.
    Posádka se po kapitánovi smutně dívala. Ale Imaginarius věděl, že až si vyřídí vše, co potřebují, nastřádají si nové sny na další plavbu. A kdo ví, třeba budou ještě odvážnější než ty současné...

    OdpovědětVymazat