5. července 2013

Imaginarius - Iluze osmdesátá čtvrtá

I zatáhlo se nebe, v mracích to zajiskřilo a za zvuků hromů zrodil se ...


Dobrý večer,
hlasí se Vám Maglaiz s první prázdninovou Iluzí a věřte mi, že se budu snažit, aby byla ve velkém stylu. Přiznávám, že minulá Iluze zrovna dvakrát inspirativní nebyla, ačkoliv bych mohla na její obranu říci, že kdo hledá, ten najde. A co jsem si pro Vás dnes připravila?

Na úvod musím říci, že jsem byla neskutečně zklamaná ohledně představy zloduchů či antihrdinů (tzv. badass) mnohých umělců z řad tužkovitých i fotoaparátových. Zjištění, že má jasná idea se s představou mnohých výtvarníků neshoduje, je děsivé. Ovšem zvláštní je, že výtvarníci nemají ten grif (snad proto že ještě asi sami nezažili pocit naprosté ... ehm dospělého selátka, samice, vhodného k zabití, jinými slovy sv**ě), kdežto filmaři a zvláště herci již tuto techniku dovedli k dokonalosti. Docházím tedy k závěru, že by se měli umělci, kteří tvoří takovéto zlouny, častěji koukat na béčkové a céčkové filmy s antihrdiny a odkoukat jejich grimasy. Avšak zpět k jádru pudla. Zkrátka nelíbil se mi žádný originální zlořád, a tak jsem sáhla po, pro mou osobu, osvědčené firmě, co se týče drsňáckých grimas.

Kdo by snad nepoznal, je to Kurt Russel alias Snake Plissken z filmů (skutečně řadící se na hranu mezi bé a cé kategorii) a to: Escape from New York a Escape from L.A. Příjemné akčňárny, pokud se nehodláte rýpat v logických blbostech a hodláte se podívat, dámy, na chlapa s nálepkou fešák.




Dovolila jsem si proložit již samotné ilustrace hudbou, jelikož každá melodie, dle mého, úzce souvisí s přilehlým obrázkem. Užijte si hudby, tvoření Iluzí, snad i filmů a hlavně zaslouženého volna. Hlavně ho nepromrhat!

Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru vkládejte do:

Hodiny ukazují, že je čas končit tento článek. Tak se tedy s Vámi loučím, těším se na Vaše příspěvky a na to, že se možná uhlídáme na Velkém srazu v Praze.

Snění zdar a cyprealismu zvláště!
Vaše tetka Maglaiz ;-)

P.S. Nepřejte si vědět, co všechno lidé vydávají za badass! Mám dojem, že se mi urodila na čele krásná boule. Mějte se a já jdu hledat sekáček.

5 komentářů:

  1. Jsem mladá a chci se seznámit, klikni na můj webík abys zjistil víc!

    OdpovědětVymazat
  2. super blog! :)jinak,pokud se zajímáš o kosmetiku,mrkni na můj blog,myslím že by se ti některé články mohly hodit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Není to trochu rozházené? Ale druhý obrázek se mi líbí, možná něco stvořím. :)

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Ne, akorát se mi video připláclo na obrázek

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: No, mně se to napoprvé zobrazilo ještě s gigantickou mezerou nevimkde... Už dobrý. Opera má svoje mouchy.

    OdpovědětVymazat