15. července 2021

Creatio - Téma 11: Draci

Dobrý den, milí snílci. Je tu třetí čtvrtek v měsíci a s ním přišlo i vyhlašování nového tématu ke kreslení.

Téma č. 11 – Draci

Draci mívají hodně podob. Často jsou zobrazováni s ještěřím či hadím tělem. Většinou mají schopnost chrlit oheň. Někteří ale také mráz nebo jed. Mohou mít také jednu i více hlav. Někteří umí létat. Vyskytují se v mnoha mýtech, pověstech, pohádkách a lidových příbězích od Japonska až po západ Evropy. Zatímco v našich končinách si je představujeme jako zlé, žravé bestie symbolizující zmar a chaos, na dálném východě je berou jako hodné bytosti, které ochraňovaly rolníky a svou magickou mocí přivolávaly déšť. To je jeden z mnoha důvodů, proč tam draci bývají dodnes uctíváni.

Tato bájná zvířata si různě upravili podle svého spisovatelé fantasy knih a filmoví scénáristi. Jak si ale draky představujete vy? Co znamenají pro vás? A jak byste je zobrazili vy? Zkuste nějakého draka nakreslit. Na vaše výtvory se budu moc těšit.

Pokud vás ale tenhle námět nezaujal, podívejte se do Seznamu starších témat. Třeba vás něco upoutá tam.

Pokud se vám témata nezamlouvají, můžete mi poslat něco mimo ně, i když za to Bludišťák není. Budu také ráda.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete také psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Email klubu snílků je klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište Creatio. Pokud kreslíte dílo na nějaké mnou určené téma, přepište tam i téma. Do emailu pak prosím zmiňte i název toho tématu.

S přáním krásného zbytku týdne Raja Luthriela

 


Žádné komentáře:

Okomentovat