12. července 2021

Téma týdne 104 - Utrhni květinu a...

 K minulému tématu zatím nikdo nepřispěl.


Snílci moji,

moc se omlouvám za absenci článku minulé pondělí. Vesele jsem zamířila na tábor (sluncem rozehřátá louka a kytara u ohně a mytí v potoce a spaní v hamace a... a... a...) a na článek jsem si vzpomněla až bezpečně z dosahu internetu.

I umínila jsem si, když jsem se procházela podél okraje lesa se starým kbelíkem a hledala kameny na ohraničení ohniště, že vám alespoň na táboře nějaké téma vymyslím. A taky napíšu kus povídky. A zase jednou po letech napíšu z tábora dopis, poctivý papírový dopis, a nevykládali jsme si za těžkého lockdownu s adresátem zasněně, jak rádi máme vůni mateřídoušky na rozpálené louce? To je přeci nápad, tady někde jsou mateřídouškové plantáže, utrhnu snítku a přibalím ji k dopisu, och, jak velice snílčí, není-liž pravda?

Tak jsem šla najít tu mateřídouškovou plantáž... a ony jsou z ní venkoncem dva plácky zvící kapesníku.

Z trhání mateřídoušky sešlo. Chvíli jsem se ještě rozhlížela po dalších květinách typických pro naši louku - hvozdíky, třezalka, zvonky, chrastavec... a všeho málo, tak málo, že jsem si nedovolila utrhnout ani stéblo trávy.

Alespoň jsem se ale rozhodla, že z toho udělám téma týdne.

Snílci, nechť se vaše fantazie rozuteče v dál: Utrhni květinu a...


Na všechny nápady se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz. Vítám prózu, básně, fotky, obrázky, ruční práce, písně, však už to znáte.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

 
Užívejte léta

Alissa


Post scriptum:
Věděla jsem o perfektní fotce k tématu Červená. Viděla jsem ji před sebou jako živou. Byla jsem si naprosto jistá, že jsem tenkrát v Akureyri tu fotku cvakla...
...jenže prohlídka archivu naznačuje, že necvakla. A tak, výjimečně, použiju cizí tvorbu.


Autorem fotky je joiseyshowaa, publikována je s licencí CC BY-SA 2.0 (to znamená, že se smí šířit a používat s řádným uvedením autora, a pár dalších věcí, viz detail licence). Víc o srdcích v Akureyri třeba tady.

2 komentáře:

  1. Eh, asi nebyl nejlepší nápad posílat vás trhat květiny. Ale ne že by nebyly... Tak vám dám ještě týden?

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, tohle téma (stejně jako ta předchozí) je skvělé. Mrzí mě, že jsem teď v jednom kole a moc nestíhám nic psát. Nicméně ráda bych se k němu vrátila případně nějak dodatečně. :)

    Ta červená fotka je boží!

    OdpovědětVymazat