8. července 2021

Creatio - Meditační kresba

Dobrý den, milí snílci. Uvědomila jsem si, že jste mi letos ještě neposlali ani jeden obrázek. Prosím vás, co můžu udělat já pro to, abyste měli motivaci tvořit? Mě totiž už nic nenapadá.

Ale co, teď se pojďme podívat, jaký obrázek jsem stvořila já.

Tentokrát jsem si pro vás nepřipravila nic nového. Ačkoliv mám tento týden dovolenou, podcenila jsem přípravu. Nejdříve se mi zdálo, že je času dost a pak jsem ani nevěděla co nakreslit. A náhle tady byl čtvrtek. Musela jsem proto zaimprovizovat a podívat se do svých archivů. A přece jen jsem našla něco, co jsem ještě na Klubu snílků ještě nezveřejňovala.

Tuto kresbu jsem umístila už velmi dávno na svůj osobní blog. Bylo to vytvářeno při jedné relaxační písni. A možná že se v tom odrazilo i zrovna přicházející jaro. Ale spíš samotná ta píseň byla taková mírná a prosluněná.

Tehdy jsem k tomu napsala: „Při tomhle jsem zavřela oči, ještě si je přikryla dlaněmi, pustila píseň a uvolnila mysl. Ještě lépe je, když jste ve tmě. Pak zřetelněji zaznamenáte, základní obrysy obrazů ve vaší mysli. Pak už předem víte, co přibližně kreslit a nezničíte tak šest nebo sedm papírů. A klidně si můžete pak něco přidat, co vás během vaší činnosti napadne.“

Ano, byla to tenkrát revoluce v mém kreslení do hudby. Před tím si člověk jenom čmáral do rytmu. To už dělám jen v programu malování, abych ušetřila papír a pastelky. A spíš jen pro uvolnění napětí a pro dobré naladění, než pro něco jiného.

A co vy? Také si občas pustíte meditační hudbu?

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete také tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma „Moje vysněná dovolená“. Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

S přáním hezkých prázdnin Raja Luthriela

2 komentáře:

  1. Ahoj,
    mrzí mě, že ostatní snílci nic neposílají. Ne že bych tedy já šla dobrým příkladem, obecně mám teď na všechno strašně málo času a vlastně ani nevím, kde mám nějaké výtvarné potřeby, momentálně "bydlím" na třech různých místech, aneb stěhování v plném proudu.

    Měj se však krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě nejsou v Klubu snílků žádní nadšení kreslíři. A já sama asi nedokážu nikoho k něčemu nadchnout. Také si to moc vztahuju na sebe a často se ptám, kde dělám chybu. Na druhou stranu to má i jistá pozitiva. Jen díky tomu, že mi lidé každý týden neposílají obrázky jsem sama musela začít být kreativní a postupně vymyslet koncept, podle kterého tvořím články. Bohužel kvůli tomu nemám čas na svůj vlastní blog. Všechno má nějaké pro i proti.
      Jinak děkuju za to, že přinejmenším ty na mě myslíš a projevuješ mi svojí podporu alespoň slovně. Takovéto komentáře mě vždycky potěší. Člověk si pak nepřipadá tak zapomenutý.

      Vymazat