12. listopadu 2020

Creatio - Miska s ovocem (můj výtvor)

Dobrý den, milí snílci. Dost dlouhou dobu jsem si lámala hlavu nad tím, co mám nakreslit, abych to mohla dát do svého článku. Ptala jsem se i ségry. Ta  mi radila jednu šílenost za druhou. Nakonec mě napadlo, že bych mohla nakreslit nějaké to zátiší.

Nejdřív mi to přišlo, jako docela nudný nápad. Vždyť je to otrava. To si přece pamatuju z hodin výtvarné výchovy. Ale pak se mi to rozleželo v hlavě. Zdálo se, že je to docela dobrý nápad a už v práci jsem si plánovala, že až přijdu domů, tak se na to vrhnu. A jak jsem řekla, tak jsem udělala.

Různě po domě se mi podařilo najít pomeranč, jablko a hrušku. Pak už jen stačilo vytáhnout vhodnou misku a mohla jsem začít.

Jako první jsem nakreslila spodek misky. Poté jsem pokračovala pomerančem, co je úplně vlevo. A ano, i reálu byl takhle šišatý. Prý dokonce vypadá jako kokos. 

To na pravé straně, je jablko odrůdy Golden delicius. To je takové to zelené. Za mě nejméně povedená věc na obrázku. A to jsem se tak snažila. Je to kresleno bubákem ke mě. Ten spodek vypadá dost divně. Navíc jsem udělala i takový ten strup, co byl na slupce toho jablka. 

A to uprostřed vzadu je hruška. A ano, i ve skutečnosti na ní byly ty flíčky, co vidíte. Přesně takovéhle.

Následně jsem dodělala misku. Tak je úplně  nejlepší. Asi příště budu dělat zátiší jenom s nádobím.

I se stínováním byl problém. Nejdřív jsem kreslila za denního světla. Pak se začalo stmívat a já musela rozsvítit. Stíny na ovoci pak byly úplně jiné. Následně někdo zapnul světlo i ve vedlejší místnosti. Zase změna. Ale předělávat se mi to nechtělo. Prostě jsem to nějak udělala a toto je výsledek.



Pokud jste členy Klubu snílků, můžete i tvořit a posílat svá díla na email klubu klub.snilku@email.cz. Nemusíte to nechávat jenom na mě.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma "Elfové". Za poslání tematického obrázku můžete dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete také psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.


Žádné komentáře:

Okomentovat