15. října 2020

Creatio - Vyhlášení 4. kreslicího tématu - Elfové

 Dobrý den, milí snílci. Měsíc se s měsícem sešel a je třeba vyhlásit nové Téma ke kreslení.

Máme velice smutné období. Přemýšlela jsem tedy o tématu, které by vás mohlo povzbudit. Ale je to dvojsečná zbraň. Můžu vám tu předkládat sebepozitivnější věci, ale vždycky se najde alespoň jeden člověk, kdo se na to podívá a dostane depresi z toho, že jemu se takové pozitivity nedostává. A proto musím zvolit spíše něco neutrálního. Jenže dnes už není ani neutrálních témat. Přesto se o to ale pokusím…

Téma pro kreslení č. 4 – Elfové

Elfové jsou bytosti z germánské mytologie a folklóru. Lidé jim připisovali dobrotivou povahu a magické schopnosti. Po příchodu Křesťanství byli zaměňováni s jinými bytostmi, jako jsou trpaslíci, skřítkové, noční můry, víly a ještě mnohé další. Dnešní člověk zná elfy hlavně z fantasy literatury. Jsou více či méně popisovaní jako krásní, vznešení, někdy až arogantní, moudří a dlouhověcí. Často jsou spjati s přírodou. Většinou mají lidský zjev. Charakterističtí jsou i svýma zašpičatělýma ušima a silnému sepjetí s přírodou. 

Každý čtenář fantasy má své oblíbené autory. Jejich elfové jsou si v mnohém dost podobní a v jiných se hodně liší. Jaké máte nejraději vy? A dokázali byste nakreslit své oblíbené Elfy? Nebo je vůbec nemáte rádi sžili jste se s jinými rasami?

Za nakreslení něčeho na mnou zadané téma získáváte Bludišťáka.

Můžete ale něčím přispět i do minulých dvou témat:

1. téma – Lesní království

2. téma – Přistání mimozemšťanů

3. téma – Mnoho tváří podzimu

Někdy v budoucnu udělám článek pouze se seznamem témat, který budu pravidelně doplňovat. Alespoň budete mít přehled. 

Pokud se vám témata nezamlouvají, můžete mi poslat něco mimo něj, i když za to Bludišťák není. Budu také ráda.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete také psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.

Email klubu snílků je klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište Creatio. Pokud kreslíte dílo na nějaké mnou určené téma, přepište tam i téma. Do emailu pak prosím zmiňte i název toho tématu.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat