10. září 2020

Creatio - Můj výkres: Květina ve větru

Dobrý den, milí snílci. Už je to docela dlouhá doba, co jsem v Creatiu naposled zveřejnila nějakou svojí kresbu. A tak jsem vytáhla papír, vysypala pastelky z penálu a pustila si přednášku Pjera la Šéze. A očekávala jsem, že nápad přijde co nevidět.

Na obrázku můžete vidět rostlinu, kterou zmítá silný vítr. Na jejím stonku sedí motýl a vší silou se ho drží. Teď, když se na svůj výtvor dívám zpětně, musím konstatovat, že už jsem tento výjev někde viděla. Možná v knížce, možná v kreslené pohádce.  Snad ve Včelce Máje, či něčem podobném. Kdo ví? 

Jak jsem už naznačila, je to kreslené tužkou a vybarveno pastelkami. Těmi nejmenšími z nejmenších, co mám. Tvorba tohoto obrázku byla docela relax. Jednoduchý. Nad žádným útvarem nemusel člověk moc přemýšlet. A ani ten motýl mi nedal moc zabrat.

Vyskytl se jen jediný problém. Někdy, když naskenuju svůj výkres, tak je to pak bledé a nevýrazné. Potom musím v Gimpu změnit barvu tak, aby to bylo aspoň částečně podobné originálu na papíře. Tentokrát se to jako zázrakem povedlo. Takové štěstí ale většinou nemívám. 


Do komentářů, ale i na e-mail můžete také psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.

Téma pro kreslení č. 2 je pořád - Přistání mimozemšťanů

Jinak, co se týče mého vyhlašování malířských témat, rozhodla jsem se, že je budu vyhlašovat jednou za čtrnáct dní. Jednotýdenní období je asi příliš krátké. Už jsem to změnila i v jednom z minulých článků.

Tak jen do toho. Vždyť je to za bludišťáka, ne? Téma lesní království vás asi nezaujalo, nebo jste si ho nevšimli, tak tu máme "Přistání mimozemšťanů". Co byste nakreslili na tento námět?


Žádné komentáře:

Okomentovat