20. srpna 2020

Creatio - Nová éra, nový nápad + vyhlášení 1. tématu pro kreslení.

 Dobrý den, milí snílci.

Blog.cz nás vypekl. Byli jsme nuceni se s Klubem snílků přestěhovat. A musím říct, že se převod z jedné domény na druhou povedl docela dobře. Co nevidět se všechny zmatky ustálí úplně a za pár měsíců si na to ani nevzpomeneme.

Možná jsme to všechno měli přemístit už loni. Když už nic jiného, měli bychom méně článků na předělávání. Vždyť jsem to měla očekávat. Astrologové už od listopadu 2019 hlásili, že v lednu 2020 bude konjunkce Saturnu a Pluta. Po takovém rozmístění planet prý můžou, ale také nemusí přijít katastrofické zvraty celosvětového formátu. Ale kdo by čekal, že se to dotkne i našeho blogování? Ha?

Každopádně nám začala nová snílkovská éra a vypadá to, že Creatio bude fungovat zase při starém. Nadále budu přidávat články o malířství v určitých obdobích. Budu zveřejňovat i své obrázky. Samozřejmě nezapomenu to a tam vyhlašovat nějaké soutěže. Příležitostně budu vyhledávat i malířské aktuality, kterých je většinou jen poskrovnu. A asi nikdy vás nepřestanu přemlouvat, abyste mi více posílali svá díla. Vždyť pro tohle přece Creatio původně vzniklo, ne?

Rozmýšlela jsem to už několikrát. Řekla jsem si, že by nebylo od věci, kdybych vám navrhovala témata na kreslení a malování. Už jsem o tom článek psala. Ale asi se ho nikdo nevšiml v té záplavě zmatků. To by mohlo být dobrou inspirací pro snílky, co kreslí rádi, ale nemají zrovna inspiraci, či pro ty, kteří rádi plní zadané úkoly.

 

Představovala bych si to asi takhle. Nadále bych se držela toho, jak je to teď:

1. čtvrtek v měsíci - Teoretické články o umělcích, o výtvarných stylech, rady…

2. čtvrtek v měsíci - Má díla, výtvarné zážitky…

3. čtvrtek v měsíci - Oznámení, upozornění, vyhlašování soutěží…

4. čtvrtek v měsíci - Vaše díla

5. čtvrtek v měsíci (který je zpravidla jednou za tři měsíce) - Malířské aktuality, články, co nejdou nikam jinam zařadit, něco, co spěchá a nepočká na svůj vlastní čtvrtek


Pod ten článek bych potom připsala větším písmem téma na kreslení pro dvoutýdenní období. Za takový obrázek byste pak mohli získat jednoho Bludišťáka. Toho byste dostali, i kdybyste nakreslili něco na starší téma.

Samozřejmě i nadále můžete posílat i to, co je mimo tato témata. To by ovšem bylo bez hodnocení.

Tak co byste říkali na takový návrh? Stáli byste o to? Moc vás prosím, abyste se ohledně toho vyjádřili v komentářích. I když, kdo ví, co bude příště.

Pokud jste členy Klubu snílků, neváhejte a posílejte svá díla na email klubu klub.snilku@email.cz

Do komentářů, ale i na e-mail můžete také psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.

A abych nezapomněla, vyhlašuju první zkušební téma, kdybyste náhodou přece jen měli zájem: 

Téma pro kreslení č. 1 - Lesní království

 

Žádné komentáře:

Okomentovat