24. srpna 2020

Téma týdne 76 - V davu, s davem

 K tématu Zlé a dobré tu máme příspěvek čestného a váženého hosta Venom.

A ačkoli se k tématu přímo nepřihlásily, ve svých článcích se o něj otřely i Šárka, M. a Vivienne.

Milí Snílci,

málokdo by asi na rovinu prohlásil, že rád chodí s davem. Být sám sebou, originál, jedinečná sněhová vločka, hledat vlastní cestu, to bychom o sobě všichni rádi napsali a nejspíš i v tom duchu žili.

Jenže ani s tím davem to není tak jednoduché. Dav může mít sílu, kterou originální jednotlivec postrádá, nebo se dav vytvořil z nějakého opravdu dobrého důvodu. A co teď? Rebelovat za každou cenu, nebo podpořit svoji myšlenku, i když je to shodou náhod i myšlenka všech těch lidí kolem?

Jak se cítíte v davu?

Rebelujete za každou cenu, nebo dovedete i splynout?

Jaká je vaše oblíbená "nedavová" věc? Barevné tričko? Originální brož? Čtyřiapadesát placek na batohu? Podle čeho vás poznám, kdybychom na sebe v nějakém davu natrefili?


Na všechny nápady se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!

Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.


Neztraťte se mi v davech

Alissa

1 komentář:

  1. Děkuji za hezký úvod ke článku, prej čestnej a váženej :DDD stávající téma týdne mě nutilo o něm přemýšlet během nudných a všedních dní. Nakonec vznikla jakási úvaha, která ani nemá závěr, protože autor vzdal hledání odpovědí na otázky.

    https://pateticky.wordpress.com/2020/08/27/v-davu-s-davem/

    OdpovědětVymazat