8. května 2020

Creatio - Slunečnice

Dobrý den, milí snílci. Na dnešní den jsem si správně měla připravit článek o středověkém malířství. Ale nebude tomu tak. Ségře se rozbil její notebook a tak si tu svojí prokletou bakalářskou práci dělá na mém počítači. A pracuje velmi pilně. Nicméně jsem nucena se zdržet veškerých dlouhých článků časově náročných na přípravu. A tak dnes zalovím v nějakých starších obrázcích. Prostě si uděláme takovou výměnu. A středověk bude příště.


Tyto slunečnice už jsou velmi staré. Malovala jsem je vodovkami asi v roce 2014. Předlohou mi byl jeden obrázek v kalendáři. A je pravda, že bych se zase měla pokusit o něco nového. Protože staré kresby a malby opravdu brzy dojdou. Co se týče tohoto výtvoru, tak dle mého názoru se mi nejvíce povedla obloha. A nejméně to zelené pozadí. To je takové neprofesionální. No, však taky nejsem žádný profesionál.
A jaky máte na toto dílo názor vy?


***

Pokud jste členy Klubu snílků, neváhejte se zúčastnit Mandalové soutěže. (Jelikož se blog.cz rozhodl, že bude zase bojovat proti spamům, nemůžu sem na ni dát odkaz. Ale je dohledatelná.) Pokud vás soutěž nezaujala, můžete poslat nějaký obrázek mimo soutěž, který bych mohla v Creatiu zveřejnit.

Do komentářů, ale i na e-mail klub.snilku@email.cz.cz můžete také psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.

3 komentáře:

  1. Obloha je taková příjemně pošmourná, sympatická, akorát úplně nesedí k rozjásaným slunečnicím...
    Mně na akvarelu vadí, že není krycí, už bych se do něj nepouštěla bez maskovací kapaliny, což v praxi znamená, že se budu držet technik, pro které už vybavení mám

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:  I nad Slunečnicemi, přece může být pošmourná obloha. Obzvláště, když květiny potřebují déšť.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: To je pravda. I v přírodě to ale vytváří velmi zajímavý až podivný kontrast. A některé věci, které příroda sama od sebe dělá, se velmi těžko malují. (Onehdy jsem si fotila mraky a říkala jsem si u toho, že namalovat je někam přesně takové, dostanu čočku, co to je za divné fleky a že tak mraky přece nevypadají )

    OdpovědětVymazat