9. prosince 2019

Téma týdne 47 - Dokud svíčka hoří

K tématu Pád se zatím žádné příspěvky nesešly.



Milí Snílci,

co vy a advent? Zejména pak co vy a adventní věnce?
Tuhle jsem komusi vysvětlovala, co je adventní věnec, a z legrace jsem ho popsala jako dospěláckou verzi kalendáře s čokoládičkami, ze kterého ujídáte čas do Vánoc. Pak jsem si zašla ověřit fakta na internet a zjistila jsem, že v zásadě tak to je.
A alespoň jsem si připomněla, že letos už ho zase musím zrealizovat. (Ani k tomu nepotřebuju nic nakupovat, neb dekorace mám trvalé a svíčky mi zbyly z loňska, kdy jsem někdy mezi třetí a čtvrtou adventní nedělí usoudila, že dodělávat adventní věnec teď už nemá vejšku.)

I zbylých jedenáct měsícu v roce si ale zhusta najdu příležitost zapálit svíčku. Světlo svíček je lichotivé, romantické, pomůže navodit atmosféru...
Otázka za sto bodů ovšem je - jakou atmosféru? Jinak působí zapálený adventní věnec na svátečním stole, jinak svíčky na hřbitově o Dušičkách, ještě jinak svíčky, které na táboře značí stezku odvahy.

Pro tento týden udají téma Nezmaři a jejich píseň Dokud svíčka hoří.

Jak to máte se svíčkami vy?
Skrývá se ve vás romantik? Tradičně založený táborník? Pyroman?
Kreslíře tímto vyzývám, aby si zkusili nakreslit plamen. Je to zajímavé cvičení.
I fotografové se určitě pobaví se světlem, stíny a odrazy. Zkuste si pohrát.



Na všechny příspěvky se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Máte připomínku či zpětnou vazbu k vedení rubriky, nebo snad nápad na další téma? Sem s nimi! Mail je vám vždy k dispozici,
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Mějte se krásně!

Alissa

2 komentáře:

  1. Ahoj, přijde mi super, že Klub snílků zase trochu ožívá! Pokusím se někdy přispět svou troškou do mlýna, ale nemůžu nic slíbit!

    OdpovědětVymazat