25. července 2019

Creatio - 1. kreslení hudby (Tír na nÓgh)

Och, to už je zase čtvrtek, drazí snílci? Mám pocit, že od té doby, co tu vedu tuto rubriku, jsou týdny nějak kratší. Což není na škodu. Pátek, sobota a neděle utečou rychle vždycky. Od pondělí do čtvrtka se to většinou vleklo. Teď ale člověk usilovně přemýšlí, co sem dát. Občas dokonce ten čas i v duchu brzdí. A protože se čas většinou chová jako tekoucí voda, samozřejmě, že vytváří tlak a odpor. Už jste se někdy pokoušeli zadržet puštěnou vodu ve vodovodním kohoutku? Stejně nakonec vystříkne ještě s větší rychlostí a pocáká vše okolo. Předpokládám, že se čas chová podobně. Když chcete, aby se zpomalil, uhání tak zběsile, až nás to mnohdy překvapí. A když ho naopak chcete urychlovat, jde svým obvyklým pomalým tempem. Řeku prostě nezadržíte a ani neurychlíte.


Ale dost toho filosofování. Teď k věci. Minule jsem vám navrhla, že můžete do komentářů psát, jakou píseň mám pro vás nakreslit. Jako první se mi ozvala Alissa, abych vytvořila něco na píseň Tír na nÓgh od Celtic Women.
A přiznám se rovnou. Tu píseň znám už delší dobu a kreslilo se mi to dobře. Celkem mě to bavilo. Jen nevím, jak se mi podařilo vystihnout melodii. Spíš se mi do podvědomí vryl klip, a tak je na obrázku mnoho zeleně. Ale ona to je taková zeleno-žlutá píseň. Barvy mám myslím v pořádku. A taky jsem to kreslila venku pod stromem. Vlastně 50 odstínů zelené. To je, oč tu běží. Ta žlutá kolečka bych asi též měla vysvětlit, že ano? To jsou shluky pozitivní vesmírné energie, které se pomalu a zlehka snáší k zemi. :-)


A kdybyste náhodou chtěli, aby vaše tvorba byla také viděna, Neváhejte a posílejte. Vždy uvítám nějaký příspěvek. Kdyby někdo něco nakreslil či náhodou našel nějaký zajímavý už dávno zapomenutý výkres, nechť posílá na adresu klub.snilku@email.cz. Když do předmětu napíšete "Creatio", nemůžu to přehlédnout. Klidně do emailu připište i pár slov o svém díle. A připojte vaší blogovou přezdívku, pokud se nějak výrazně liší od vaší emailové adresy.

3 komentáře:

  1. Myslím, že to je přesně ono :)Krásné. Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. [2]: Děkuji. Jinak vítám jakékoliv další náměty.
    Ale do budoucna musím stejně vymyslet ještě něco. Aby tu nebylo pořád to samé.

    OdpovědětVymazat