22. dubna 2019

Téma týdne 15 - Hudba


Milí Snílci,

ne, nešálí vás zrak - Téma týdne se vrací a starost o něj byla svěřena mě.
Jsem Alissa, (nejen) blog si píšu už celé desetiletí a baví mě hledání cest, spojení, oslích můstků a úhlů pohledu. Téma týdne je pro mě zamyšlení i kreativní trénink - jak podat myšlenku, aby v ní téma zůstalo zřetelné? A bude k tomu lepší dvoustránková esej, nebo rychlá skica tužkou?
Ráda potom sleduju, jak se jedno téma v rukou různých Snílků tvaruje do originální podoby.
Pojďte si hrát se mnou!

Ohledně běhu rubriky bych ráda navázala na Dragitu. V pondělí vyhlásím nové téma a až do nedělní půlnoci budete mít čas, abyste ho zpracovali - jako článek, úvahu, kresbu, báseň, malbu, povídku, fotku, sochu, román... :)

Odkazy na svoji tvorbu můžete vložit do komentáře pod článkem nebo poslat na klubový mail klub.snilku@email.cz, předmět Téma týdne. Všechny příspěvky budou formou odkazu vidět v dalším článku, aby si k nim čtenáři snáz našli cestu.
A pokud by vás napadlo téma, na které byste v budoucnu chtěli tvořit, můžete mi ho napsat taky.

A co si dáme na tenhle týden?

Čím víc na mě doléhají přízemní, světské starosti, tím raději jsem, když najdu čas na snění - a čím rychleji se do snů ponořím, tím lépe.
Skvěle funguje, když se někde zmocním kytary a můžu hrábnout do strun. Les, stanové plátno, vůni ohně a případně světlo baterky představivost dodá vzápětí. Ale i mnohé jiné podoby hudby představují báječnou zkratku pryč z všedního dne. Někdy melodie stačí na to, aby vyprávěla příběhy, někdy se zdá, že text se lehce otřel o celý nový svět, který je potřeba prozkoumat.

Proto volím téma týdne Hudba.

Jak to máte vy? Je nějaká píseň nebo melodie, která vás spolehlivě vyvede ze splínu? Nebo kterou neposloucháte, protože byste se u ní museli rozbrečet? U kolika písniček máte pocit, že se v nich zpívá o vás? Napsali jste někdy nějakou písničku?

Nečekám od vás samozřejmě jen písně, ráda si přečtu i prózu. A komu se povede hudbu zachytit obrazem, zaslouží zvláštní uznání :)

Přeju hodně inspirace a co nejlepší den

Alissa

Žádné komentáře:

Okomentovat