22. března 2016

Principia - Snář (Baruschka)

Zdravím Snílkové,

tak jsem tady zase. :-) A jen díky Baruschce nemusím citovat známý film a říci vám "Nepotěšili jste mě, ani já vás nepotěším...", protože tentokrát by to byla prachsprostá lež. Něco pro vás mám.

Nové počtení. Které navíc slečnu Principii dostalo do tak příznivého rozmaru, že na chvíli opustila své perfekcionistické způsoby a pomůže vám nevyměněným kalendářem trochu zmást draky. Že nevíte o čem mluvím? Zkusím napovědět. První jarní den. Konec zimy... Nic? A co třeba Líhnutí?

Chápu, letos přišlo jaro zas o něco dříve. (A na rozdíl od pravěku nepřineslo mamuty.) Přesto mě však překvapilo, že se nenašel ani jeden Snílek, který by se odvážil pokoušet ty malé dareby z vajíček. Ale což, minulost už nezměníme. Mám pro vás však velmi exkluzivní limitovanou nabídku - první tři Snílkové, kteří přidají odkaz na svůj příspěvek k Líhnutí (pod příslušný článek, splňující pravidla) získají svého osobního draka do sbírky.

Pospěšte, konkurence je velká. (A já vám dlouho náskok dávat nebudu.)



Teď však (naštěstí) přichází mnohem příjemnější knihovnické povinnosti. Představení nových veršů. Dovolím si však ještě jednu malou odbočku.

Dlouho jsme si mysleli, že všechny cesty vedou do Říma (v našem případě do knihovny) a není nic lehčího, než slečně Principii přispět do sbírek i vlastním dílem. Jak se ale zdá, na vzducholodi řádil nějaký pořádný šotek a všechny navigační plánky roztrhal, zpřeházel a takovým způsobem zamotal, že už Snílek pořádně neví, kde stojí. Natož kudy do knihovny.

Využiju tedy všeobecné pozornosti (muhahahá!) abych připomněla, že (nejen) do Principie můžete posílat příspěvky přes klubový e-mail klub.snilku@email.cz. Jen nám do předmětu zprávy napište, kam že vaše sova (holub, mechanické kuře...) míří. A snad ty šotky přešotkujeme. :-)

A teď už přichází na řadu to nejdůležitější. Je libo Snáře?

Snář


Napíšu Ti snář,
protože rád sníš.
Vypíšu celý kalendář
dřív, než se probudíš.

Napíšu Ti snář
i s tím,
že Ti závidím,
že sníš.

Vypíšu celý kalendář
tím spíš.
A tak už spi...


Tak co Snílkové, nesvádí to přímo k snění? (A školou povinné k spánku všeobecně?)
Jen se svěřte...
Dragilia


Pss: Oddračená oddělení se těší na další tvorbu Snílků. :-) A čím, že můžete zaplnit? Až se rozhodněte, ozvěte se na klub.snilku@email.cz.

Psss: Pokud jste odvážní a nehořlaví, můžete se mezi draky vydat taky. :-) Kdo další se vypraví pro nápovědy? Indicie (a jejich řešení) posílejte tamtéž. S předmětem Principia draci.

Žádné komentáře:

Okomentovat