1. března 2016

Principia - Hajného sen (Anchor)

Zdravím Snílkové,

slečna Principia vám posílá své pozdravy a spokojeně se uvelebuje do svého proutěného houpacího křesla. Její nekonečné knihovny totiž dostaly další přírůstek. A to potom bývá ve velmi povznesené náladě. Je sice kraťounký, ale to mu ani v nejmenším neubírá na výživnosti.

Nelekejte se. Přestože se jedná o popis (kdo by si tento útvar nepamatoval z hodin jazyka českého), rozhodně vás nečeká ubíjející nuda. Neboť Anchor je živoucím důkazem, že pokud dva dělají totéž, to samé z toho rozhodně nevznikne.

Chcete se zasnít?
(Schválně se na popisovaný obrázek podívejte až po přečtení. :-))


Hajného sen

Tento známý obraz od Josefa Lady je opravdu pěkný. Přímo uprostřed spí tvrdě jako Schwarzenberg nějaký chlápek. Soudě podle jeho oblečení to musí být hajný, kterého výstižně napodobuje jakási příšera - asi divoký čuník. Spícího týpka lechtá veverka na plešce, kde mu také sedí nějaký pták. Další opeřenec, datel, si ho očividně spletl s kůrovci napadeným stromem, protože se ho pokouší klovnout. Snad to hajný přežije.
Vpravo dole se rozvaluje jezevec, který se dal podle ruského způsobu na nasávání tvrdého alkoholu. Vedle něj sedí šílený zajíc č. 1, mířící na spáče brokovnicí. Zajíc č. 2 si mezitím prohlíží se mně neznámým druhem opeřence a s ježkem ukradenou botu. Parádivý 3. zajíc machruje s hajného čapkou. Vedle něj vyhladovělá liška prohledává batoh s nemalým úspěchem - věncem buřtů, o který hlasitě jeví zájem také straka.
Vlevo, pro změnu nahoře, jelen s velkým parožím prohání nebohého psa, patřícího hajnému. Manželka laň na něj zpoza dalšího stromu vyčítavě kouká, asi proto, že by měl být její jelen doma s mláďaty a ne jinde prohánět kdejakou zvěř. Lstivá straka č. 2 si s sebou nese zase nějakou zlatou drobnost. Už jich jistě má ve hnízdě tolik, že se tam skoro nevejde.
Velká sova, kuřák, ničící si ptačí plíce, tu džungli sleduje z větve rostliny s dřevnatým stonkem. Možná čeká, co jí zvěř nechá, jelikož se nechce zapojit do toho frmolu tam dole.


Jakpak se vám popis líbil?
Zdraví zvědavá
Dragilia
Ps: Chcete potrápit mozkové závity? Indicie čekají.

Pss: Pokud vám pouhý lov nestačí, můžete so podílet i na Dračím líhnutí. Vylákáte ty malé zlobily z vajíček?

Psss: Oddračená oddělení se těší na další tvorbu Snílků. :-) A čím, že můžete zaplnit?

Pssss: Pokud jste odvážní a nehořlaví, můžete se mezi draky vydat taky. :-) Kdo další se vypraví pro nápovědy?

Žádné komentáře:

Okomentovat