19. března 2016

Iluze pro Sibylu

"This is the way the world ends
Not with a bang but a whimper."
- T. S. Eliot

[]

"Berrrrrrtholdus - chytrrrý ptáček. Třřeba sova by ti neřřekla, že jste blázni," prohlásil papoušek a vypoulil oko do okuláru s poznámkou: "Souhvězdí blba - spáát ti nedáá."
"Nerozumím."
Za Imaginariovými zády se ozval alt. "Zelení. Už jsem vám o nich říkala. Ti vás do města nepustí. A jestli pustí, tak..." Chilias se odmlčela.
"Tak co?" optal se kapitán přes rameno.
"Jak to říct slušně?"
"Mluv bez okolků." Ubohý Imaginarius! Kdyby jen tušil, co touto drobnou větičkou, pronesenou jen tak, ledabyle. Slovíčka sklouzla ze rtů bez větších obtíží, ovšem ty následky...

Dobrý večer dámy a pánové,
vítám vás u nové Iluze. Jednoduše řečeno: nestíhám. Nakupilo se toho nyní až moc a zkrátka nebylo mnoho času na vlastní rekreaci, do níž žel patří i Klub Snílků a Imaginarius. Nikoliv, drazí! Žádné odcházení se nekoná. Jen si dovolím vás ponechat ve sladké nejistotě, zda ona laskomina v podobě nové Iluze se dostaví i příští víkend. Chápu, že jistoty v tak nejistém světě jsou člověku milejší, leč zvykejme si, přátele, tužme se v každém ohledu a za všech okolností.

Autor: Shaun Tan

Autor: hledání ponechám odvážným, mne se jen podařilo vypátrat, že to sdílí milion lidí



Hudba záměrně nekoresponduje s obrázky... ačkoliv... co já vím, co se k ilustracím hodí za hudba?!


Vážení, takže k povinné četbě si všichni připište Bulgakova a jeho Mistra a Markétku, jelikož neznat Ďábla aka profesora Wolanda, je zločin proti vzdělání.

Dnes mne zajímá:
Říká se, že semper aliquid haeret, inu, obvykle jsme všichni prošli rukama již zasloužilých učitelů/učitelek češtiny, a tak je možné, že jedno jméno bylo zmíněno při jednom kolosálním tématu. Vážení, copak víte o Zdeňku Nejedlém?


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:

Krásné sny vinšuje
vaše tetka Maglaiz

Žádné komentáře:

Okomentovat