25. března 2016

Iluze pro Iris

Vždycky může být hůř.


Náhle shůry zaskřípal hlas domnívající se, že zlověstně šeptá: "Tak není návratu."
Chilias vytřeštila oči a s velkým úsilím polkla knedlík v krku, jež se znenadání objevil. Imaginarius a s ním i celá posádka sbírali odvahu. Vzhlédnout či nevzhlédnout. To je, oč tu běží - zda je to ducha důstojnější snášet střely a šípy rozkacené sudby, či proti moři běd se chopit zbraně. Kapitán sevřel pravicí jílec rapíru.
"Chceššš," zasyčelo z vyšších sfér,"-li kulku mezi oči, pak sssměle pokračuj."
Všem bylo jasné, že právě padla odpověď na výše položenou otázku a zachovali se dle toho.

Nad jejich hlavami se houpal muž neurčitého věku, za to hadího vzezření. smaragdová šupinatá kůže, hypnotizující hadí oči zcela nekorespondovaly s lidskými končetinami. Avšak co se týče končetin i zde byl onen muž abnormální. Ku příkladu už tím, že zpod kabátu barvy mechu se vinul šupinatý ocas objímající silnou větev vzteklého dubu.
Když si již dosytosti prohlédli podivného mužíka, chtěli si vyměnit významné a tázavé pohledy, ovšem místo toho strnule zírali do hlavní kulovnic asi tuctu chlapíků podobného hado-ještěřího vzhledu.

Dobrý večer dámy a pánové,
že jste nevěřili, že dnešní Iluze vyjde! Otázkou zůstává, zda ve vás tato iluze nevyvolá nežádoucí reakci provázenou výkřikem: "Nevěřím vlastním očím!". Věřte, to bych nerada.

Autor: John Kenn



Dnes zůstaneme u klasiky.


Buď nic neutkvělo, nebo máte osvícené učitelky a Zdeňka Nejedlého v souvislosti s Jiráskem nezmiňovaly.

Dnes mne zajímá:
Máme Velikonoce. Dozajista všichni víte, co se stalo dnes na Velký pátek. Mne by ale zajímalo, v který den sestoupil Kristus do země mrtvých, aby jim kázal (teologickou otázku ponechme stranou), a jak se tento den nazývá. Copak jste měli baštit na Zelený čtvrtek?


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Krásné sny vinšuje
vaše tetka Maglaiz

1 komentář:

  1. Ten první obrázek je něco pro mě, škoda, že teď nemám moc času nic vymýšlet

    OdpovědětVymazat