29. června 2015

Téma týdne 16 - Co se děje v skrytu

Pilný Snílek


Zdravím, Snílci,
začíná nám nový týden. Tentokrát volnější, protože jistě řadě z vás začínají prázdniny, nebo třeba aspoň dovolená. Přesto mě napadlo další polemizující téma. Možná si ta nejlehčí schovám na vyrchol léta, kdy se každý bude raději slunit, nebo ráchat ve vodě, než aby vymýšlel obsažné články.

Tématem tohoto týdne je : Co se děje ve skrytu.

Pojmout jej můžete jakýmkoliv způsobem. Ať se zaměřit na celek - třeba naši společnost, lidské tělo, planetu. Nebo spíše popsat drobné eskapády, které ostatním > že života, světa, fantazie.
Můžete stvořit tajuplné básně o nesmrtelnosti chrousta, nebo si jen hrát se slovy. Bereme tu všechny druhy příspěvků, takže se nemusíte v tvoření omezovat.

Zatím přeji krásný týden, a ještě než se rozloučíme, mrkněte na ukázky z díla pilného Snílka Marji Virtanen. Vzala minulé téma za správný konec.

Dragita

Ukázka: od Marja Virtanen


Ubylo už mnoho dní od té doby, co jsem psala o mém životě otočeném o 180°. A za tu dobu se změnilo docela dost, člověk opravdu neví, kam dříve skočit - tedy nastalo plánování, které mi ani trochu nevadí. Od úspěšného složení maturity po řidičák a a průvodcování na zámku.A nedá se říct, že bych si stěžovala. Upozornění: Žádný poetický článek nečekejte (hehe)



Díky tomu všemu jsem se znovu pustila do takových činností jako kreslení, čtení a pletení náramků - jelikož se ukázalo, že mám dostatek času, než nastoupím na vysokou. I když ano, musím se učit anglický výklad pro zámek + na řidičák, ale není to takové, jako učení do školy, samozřejmě - je rozdíl mezi učením, kterému zrovna dvakrát neholduji (škola) a učením dobrovolném (výklad, řidičák). Je to skoro až osvobozující vědět, že nejsem na nic vázaná jako v případě školy, i když na mě už padla jakási zodpovědnost dospělého pomaturitního studenta. A to je jen dobře - beru to jako takovou proměnu ve svém dosavadním životě. I když vše má své pro a proti, já prozatím vidím jen výhody (tedy kromě vyřizování úředních záležitostí), z kterých se dost učím a vykračuji do "života dospělých."

2 komentáře:

  1. Snad bych se tentokrát zapojila... Musím dát své členství do kupy a začít něco dělat.

    OdpovědětVymazat