19. června 2015

Iluze pro Leoše

Sucho v ústech, srdce v kalhotách - nepovolím!


Zlatavé sítě s temným, mlhavým a vřeštícím cosi se pohupovaly pod vzduchokorábem. Na každé světové straně jich bylo přesně tří. Z mraků vyšlehlo několik blesků a všechny zasáhly zlaté sítě. Probleskující sítě ztratily svůj kapkovitý tvar a nabyly tvarů velice, převelice podivných. Zploštily se a roztáhly do šíře, ale jen úplně dole, na konci, který byl nejdále od lodního kýlu. Náhle se ony zpotvořené sítě počaly vlnit a posunovaly se čím dál dolů. Loď táhli s sebou.
"Klesáme! Klesáme!" jásala posádka.
Kapitán Imaginarius však svou tvář nepohnul ani k úšklebku, natož úsměvu či smíchu. Naopak. Jeho čelo se ještě více zachmuřilo a oči staroslivě pátraly po obloze nad nimi. Již koutkem pravého oka zahlédl skrze cumulonimbus první hvězdu. "Jen abychom to stihli," pronesl spíše pro sebe. Nebyl sice pověrčivý, ale nic by se nemělo brát na lehkou váhu a už vůbec ne, když hrozí... Ne, nemyslet na to. Hlavně nic nezakřiknout.

Hola hej!
Bylo nebylo, drahé Maglaiz bylo minulý týden tuze zle, a tak dlouho plánovaná v mé hlavě Iluze spatřila světlo světa až dnes. Hněvat se dozajista nebudete a s chutí sáhnete po dnešním výběru při inspirování se ku tvorbě.

Stále ještě máme v Imaginariovi bouři a zanedlouho nám začíná léto, jehož symbolem občas také bývá bouřka. Co kdybychom se tedy hezky zachumlali do měkkounké peřinky z tmavých mraků a nechali si zdát nějakou elektrizující Iluzi?

Autorka: ErinM31

Pokud nám bouře neskýtá ono pověstné napětí nutné k tvůrčímu pnutí, inu, už nemůže být napjatějšího výjevu, než je tento.



Přijde mi, že jsem již dlouho dobu trhala partu a nechávala hudbu tak nějak zaniknout v tom vzruchu okolo soutěžení a tak podobně. Takže jsem rozhodla, že stará dvojka, obrázky a hudba, se opět shledá.



Jan Hus nám evidentně nic moc neříká a přitom v mládí to byl pěkně divoký študák. Inu, zdá se, že je již opravdu frází ze školy. Nebo se mýlím? Každopádně jste měli dost času k získání prémiových deseti bludišťáků. Žel šanci proměnila pouze Zdeňka M., u Daletth váhám, zda s jejím komentářem mám naložit jako s úkolem splněným jen na polovic.


Na pořadu dne jest otázka. Nebojte se, nebude nijak záludná. Jakému zvířeti se říkává mořská panna? Vzpomeňte si na další zvíře, které se mohlo stát předobrazem bájného živočicha.




Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:


Hoj ahoj!
Vaše tetka Maglaiz

5 komentářů:

  1. To by mohl být kapustňák...

    OdpovědětVymazat
  2. Zkouška, zkouška. Moderujeme-li či nemoderujeme-li? Nemoderujeme-li, moderovati bychom měli. Včil!

    OdpovědětVymazat
  3. Můj komentář u Husa bych vůbec nebrala jako splnění ani za půlku - nebylo by to fér, byl to spíš výkřik do tmy

    OdpovědětVymazat
  4. Tak konečně čas utíká trochu méně hektickým tempem, takže se pokusím zapojit. Našla jsem, že za mořské panny kdysi byli považováni kapustňáci, ale teda vážně by mě zajímalo, kdo na tohle přišel

    OdpovědětVymazat
  5. Mořská panna je napůl ryba a napůl člověk, ale přesto je to bytost.
    Další zvíře mě napadá tříhlavý pes Kerberos, nebo šestihlavý drak Scylla :)

    OdpovědětVymazat