12. ledna 2023

Creatio - Portál do Nikam

Dobrý den, milí snílci. Je druhý čtvrtek v měsíci, a proto pro vás mám svůj vlastní výtvor. A dneska je poněkud speciální. Počítá totiž s fantazií pozorovatele.

A co že to vlastně je? Dlouho jsem přemýšlela, co si pro dnešní den připravit. Pomalu jsem byla v koncích. Ale pak jsem si pustila jednu black folk metalovou kapelu, a náhle z mlhy v mé mysli vytanula kamenná zeď a portál. Primitivní, a však pracné. Skoro jako ty antistresové omalovánky.

A pak přišlo dilema, co umístit v něm. Nějakou louku, strom a modré nebe s mráčky? Nebo naopak noc, měsíc a hvězdy? Či snad oheň? Zajímavou alternativou bylo i vybarvit otvor ve zdi na fialovo a napodobit tak minecraftový portál do podsvětí. Ale ne, ani to nebylo ono. A snad by také nebylo špatné dát obrázek někomu druhému, aby tam něco dodělal dle svého. Ale na tohle nebyl čas.

A nakonec jsem si uvědomila, že cokoliv by se tam nakreslilo, jen by to zbytečně obrázek degradovalo. Moje podvědomí totiž vygenerovalo na papír magický portál, ve kterém každý vidí jen to, co chce vidět. A proto jsem tam nechala jen bílý otvor ve zdi. To abyste si tam vy sami představili něco svého.


Když tak můžete psát i do komentářů, co si v portálu představujete vy?

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma „Nakreslete oblíbenou pohádku“. Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

S přáním hezkého zbytku týdne 

Raja Luthriela

Žádné komentáře:

Okomentovat