23. ledna 2023

Téma týdne 120 - Touhy a přání

 K minulému tématu zatím nikdo nepřispěl.


Milí Snílci,

Zase jednou pominula doba plnění přání, rozzářených očí a úsměvů při rozbalování dárků.

(A taky zklamání a hereckých výkonů, když obsah dárku není to pravé, otravných kampaní, které se vám snaží vysvětlit, co přesně že si to máme přát, a tak vůbec.)

A v těsném závěsu, jako ostatně vždycky, následuje Nový rok, kdy se už tradičně zmiňují předsevzetí a cíle, byť někdy jen pohrdavě. že předsevzetí je nemít žádný předsevzetí.

Byla teď zkrátka doba, která se snažila navést naši pozornost k tomu, co bychom rádi. Ať už materiálního nebo nehmotného, opatřitelného vlastní silou nebo od někoho jiného, splnitelného nebo ne.

A někdy i k věcem, které nás vůbec nenapadlo si přát.

Povyprávějte o tom.

Co jste si přáli a jak to vyšlo.

Jak vás někdo znal lépe než vy sami sebe.

Přání, které vám nikdy nevyšlo.

Předsevzetí, které se vám nevyvedlo.


Na všechny nápady se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz. Vítám prózu, básně, fotky, obrázky, ruční práce, písně, však už to znáte.


Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Něco si přejte. A já vám budu držet palce, aby to vyšlo.

Alissa


Post scriptum: Jsme tu ve snílčím klubu, tak by možná můj nejlepší dárek nemusel být úplně materiální, ale je. Tenkrát t lístky na Lord of the Dance byly vážně skvělé a nečekané překvapení. Díky, teto.

Žádné komentáře:

Okomentovat