8. prosince 2022

Creatio - Vánoční stránka v Junk Journalu

Dobrý den, milí snílci. Pomalu, ale jistě se nám blíží Vánoce, a tak jsem se rozhodla pro článek s vánočním laděním. Je to vlastně letos poslední příspěvek s mojí vlastní tvorbou.

O Junk Journalu jsem už jednou psala. Mezitím v tomto sešitu tvořeném ze starších i novějších materiálů vzniklo mnoho koláží. Ale ve výsledku nemá cenu to moc dokumentovat. Protože i když si člověk myslí, že je nějaká stránka už hotová, za měsíc ho stejně napadne, že by to mohl ještě dotvořit. Takže je to u mě vlastně nikdy nekončící proces. 

Nicméně jedna věc stojí za zmínku. Pro tuto stránku jsem využila takový ten šustivý, tlustý papír, co je vždycky v bonboniéře. Sloupla jsem z něj jen takovou tu vnější vrstvu. Chtěla jsem mít ve svém junk journalu list s nějakou hrubší strukturou. Ještě mám vizi, že bych tam mohla různě po stranách nalepit zlaté hvězdičky nebo alespoň třpytky. Jen tak decentně. Žádnou divočinu. Ale ani jedno momentálně nemám. A možná že je to takhle nakonec lepší, kdo ví?

Ten barevný pásek s mašličkou se junjounalingovém slangu nazývá belly band a slouží k tomu, aby se za něj strkaly různé obrázky, obálky atd. Může mít jak vodorovný, tak svislý. Já jsem ho vyráběla tak, že jsem si z papírové tašky vystřihla dlouhý kus, na konce nanesla lepidlo a vlepila na stránku. Následně jsem ho ozdobila washi páskami a vystřiženou mašličkou.

A koláž se stromky není v podstatě nic jiného, než můj dva roky starý výtvor, který jsem takto zrecyklovala. Jen jsem od obrázku odstřihla okraje a podlepila ho modrým papírem. Vánoční stromečky tak získaly nový život a jsou mnohem lepší, než byly původně.


A co vy? Také tvoříte něco s vánoční tématikou? 

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma „Ilustrujte váš oblíbený citát“. Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

S přáním adventu 

Raja Luthriela


Žádné komentáře:

Okomentovat